To je to što me zanima!

Viduka slavi Oluju: Na vili kod Dubrovnika istaknuo zastavu

Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, uoči utakmice Hrvatske i Australije, Viduka je imao ruku na srcu dok su svirale obje himne. Hrvatska mu je uvijek bila u srcu...
Vidi originalni članak

Na vili bivšeg australskog reprezentativca i nogometaša Dinama Marka Viduke vijori se hrvatska zastava na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Viduka ima kuću u Lozici šest kilometara od Dubrovnika, u karijeri je igrao za Melbourne, Dinamo, Celtic, Leeds, Middlesbrough i Newcastle, kao i za Australiju.

No Hrvatska mu je uvijek bila u srcu. Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, uoči utakmice Hrvatske i Australije, Viduka je imao ruku na srcu dok su svirale obje himne.

Bio je to poseban susret, ne samo za Viduku, već i za ukupno sedam Hrvata u redovima Australije.

Viduka je istaknuo zastavu na dan obilježavanja 20 godina od veličanstvene vojno-redarstvene akcije kojom je Hrvatska oslobodila svoj okupirani teritorij i otpuhala srpske ideje, mitove i nadanja o "Velikoj Srbiji".

Sportaši slave Oluju

Oluja je bila posljednja velika bitka u hrvatskom ratu za nezavisnost. Bila je to odlučujuća pobjeda za hrvatsku vojsku kojom je uspostavljen teritorijalni integritet i najveća bitka na tlu Europe od Drugog svjetskog rata. Operacija je počela u zoru 4. kolovoza 1995. godine, završila je 7. kolovoza i slavi se kao nacionalni praznik, napisao je Stipe Miočić na Facebooku.

Miočić je američki UFC-ov borac hrvatskih korijena koji redovito pokazuje da je, iako nastupa pod američkom zastavom, u njegovom srcu samo Hrvatska. Na desnoj nogi ima tetoviranu hrvatsku šahovnicu.

Ivica: Nikada neću zaboraviti taj dan zajedništva

Nikada neću zaboraviti kako su naša srca kucala u zajedništvu tih dana u kolovozu 1995. Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, napisao je Ivica Kostelić na Facebooku.

Hrvatski skijaš uz to je priložio fotografiju hrvatske zastave.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • daljinac 06.08.2015.

    Ovo ( vrlo važno ) da nisam pročitao, ne bi mogao spavati !

  • ko-kores 06.08.2015.

    bolje hrvatsku neg paveličevu,

  • Jimmy Gibbs Junior 06.08.2015.

    vidio sam vjevericu na zastavi, jel i ona slavi oluju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare