To je to što me zanima!

Vinicius: Rasisti i dalje idu na stadione, a La Liga ne radi ništa

Brazilac je nakon pobjede Reala kod Valladolida optužio domaće navijače za rasističko vrijeđanje. Vodstvo lige osudilo je svaki govor mržnje, ali nogometašu to nije dovoljno
Vidi originalni članak

Napadač brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida Vinicius Junior (22) optužio je vodstvo španjolske La Lige da ne radi ništa po pitanju rasizma nakon što su na društvenim mrežama prikazani navijači kako ga vrijeđaju i bacaju predmete na utakmice protiv Real Valadollida.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brazilski napadač bio je izložen verbalnom zlostavljanju na stadionu Jose Zorrilla u Valladolidu dok je prolazio pored navijača nakon što je zamijenjen u pobjedi Real Madrida 2-0.

La Liga je objavila priopćenje osuđujući sve oblike govora mržnje i rekavši da prati slučajeve rasizma na utakmici. Međutim Vinicius smatra kako vodstvo lige ne radi ništa po pitanju rasizma.

- Rasisti i dalje idu na stadione i gledaju najveći klub na svijetu, a La Liga i dalje ne radi ništa - napisao je Vinicius na Twitteru.

- Nastavit ću uzdignute glave slaviti svoje pobjede - dodao je.

La Liga je detaljno opisala kako je rješavala incidente rasističkog zlostavljanja igrača u prošlosti i rekla da će se nastaviti boriti protiv "pošasti nasilja, rasizma, ksenofobije i netolerancije u sportu".

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MatijaKezele 01.01.2023.

    Ti si u najfašističkijem klubu, klubu koji je 80 posto uspjeha napravio na račun Franca, a žališ se na rasizam, a s obzirom da igraš bezglavo nije čudo da te vrijeđaju

  • billi Galeb 01.01.2023.

    Da tako je najlakse kad ne igras dobro optuzi publiku da te vrijedala. Kako se njegovi odnose prema nama bijelim

  • billi Galeb 01.01.2023.

    Neka se vrsti doma u svojbbrazil,mozda bude bolje prihvacen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare