To je to što me zanima!

Vinkovački srednjoškolci sami osnovali svoju nogometnu ligu

S prvotnom željom da se maknu s Playstationa liga je ušla u drugu sezonu, a okuplja osam klubova. Igra i nekoliko reprezentativaca, a svi sudionici mlađi su od 20 godina. Nemaju nikakvu financijsku podršku
Vidi originalni članak

Gradsku ligu malog nogometa u Vinkovcima osnovali su dječaci s nepunih 18 godina, bez ikakve pomoći ili sponzorstva, iz čiste ljubavi prema sportu. Želja da se ne trči samo na Playstationu urodila je plodom u proljeće 2017.

Ideja lige je bila da se svakog vikenda igra na nekom drugom vinkovačkom igralištu s ciljem da što više djece to vidi i shvati koliko je sport dobar i važan za njih.

U premijernoj sezoni prijavilo se 10 ekipa lige, no zbog nedostatka igrališta s reflektorima nije se moglo igrati pet utakmica u danu pa su imali kvalifikacije u kojima su dvije ekipe svoju priliku čekale nekoliko mjeseci.

Svi igrači su 1998. godište i mlađi. Na jesen je krenula druga sezona s osam klubova i plan je igrati od jeseni do proljeća, odnosno 28 kola. Trenutno smo na pauzi i odigrali smo 10 kola, a nastavak lige je sredinom veljače. Našu ljubav prema sportu prepoznali su i sugrađani te je "La Liga Vinkovci" nagrađena nagradom "Lokosi" za promicanje malog nogometa. 

Iako bez financijske pomoći, mladi nogometaši iz vinkovačkih kvartova moći će odigrati planiranu završnicu 16. lipnja u dvorani na Lapovcima.

Dvoranu je ponudio klub MNK Vinkovci kojeg sam i ja član pa će tako sve ići lakše i vjerujemo u realizaciju tog projekta. Klubovi naše lige nemaju treninge jer su, od više od 100 momaka, većinom sve dečki iz Aurelije ili MNK Vinkovaca, a oni koji nisu treniraju veliki nogomet u raznim klubovima u okolici ili gradu.

Dovoljno o jačini lige govori kako igraju i dva reprezentativca - Duje Dragun, futsal reprezentativac te Dion Drena Beljo iz U-16 nogometne reprezentacije. 

O autoru:

Miron je srednjoškolac, jedan je od osnivača La Lige Vinkovci i dobitnik nagrade za promicanje malog nogometa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Soliterba 03.02.2018.

    ovaj desni momak ima problenma sa identitetom... stucne srpka trobojka a majica kocica hahaha

  • ččč 03.02.2018.

    Ma jel ovo majica Lomomotive?HAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Komentiraj...
Vidi sve komentare