To je to što me zanima!

Više nije san: Hrvatska korak do dva kluba u Ligi prvaka!

Dinamo je ostao u natjecanju, Švicaraca i Danaca više nema. Osvoje li 'plavi' jedan bod u osmini finala ili dalje, Hrvatska će ih preskočiti na Uefinoj ljestvici
Vidi originalni članak

Otprilike svako ljeto, dok Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek i ostali 'tamburaju' suparnike u Europi, rasplamsava se priča o hrvatskom koeficijentu i uzletu na Uefinoj ljestvici, dolasku na poziciju koja donosi dva kluba u Ligi prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Je li ovo ta godina? Čak i uz vrlo skromnu pomoć ostalih (Hajduk je osvojio 2,5 boda, Osijek dva, Rijeka samo 0,5), Dinamo bi taj hrvatski san mogao ostvariti! 'Plavi' su ove sezone već osvojili 15 bodova! Naime, svaka pobjeda i remi vrednuje se i onda se sve dijeli s brojem predstavnika koje je ta država imala, u hrvatskom slučaju sa četiri.

Dinamu prema toj računici treba još bod da Hrvatska prestigne Dansku i Češku i dođe na 15. mjesto. Mjesto koje dobiva dva kluba u Ligi prvaka 2020. godine.

Švicarska i Danska ostali su bez predstavnika...

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • rothmans 22.02.2019.

    hvala maminjo

  • tonebrod 22.02.2019.

    Samo ako bude kao ove godine.. ako svi ispadnu a Dinamo ostane svi osvojeni podovi se dijele sa 5..

  • SuikonSui 22.02.2019.

    Sto znači imat više klubova u Europi kad od svih klubova jedino Dinamo valja,a ostali će brzo ispasti 0_o .Ne,nisam Dinamov navijač,samo realan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare