To je to što me zanima!

Vlašić: Ani Šimić od srca želim da uskoro skoči dva metra...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Blanka Vlašić 11. lipnja vraća se natjecanjima. Za povratak izabrala je miting Dijamantne lige u Oslu gdje ju čeka žestoka konkurencija u kojoj je i Ana Šimić
Vidi originalni članak

Deset tjedana napornih treninga je iza mene, pripreme su prošle kako treba, preživjela sam sve treninge i testove i sretna sam što ću, ako ovih desetak dana sve prođe kako treba, uskoro potpuno zdrava i spremna na skakalište te da skačem cijelo ljeto bez posljedica po zdravlje, rekla je naša najbolja visašica Blanka Vlašić uoči povratka na natjecanja.

Izbor skakačkog mitinga u Oslu za prvi miting ljetne sezone bio je uvjetovan Blankinom željom da ne putuje na prva dva natjecanja Dijamantne lige u Šangaj i Eugene zbog udaljenosti. No iako izabrano slučajno, Oslo je Blanki u lijepoj uspomeni. Ona je naime zadnja skakačica koja je u Oslu preskočila granicu od dva metra.

- Bilo je to prije četiri godine, tada sam bila još dobra - nasmijala se dobro raspoložena Blanka, koja se nada da će se brzo uhvatiti u koštac s najboljim konkurenticama, kojima nije željela slati poruke putem medija.

- Cure na početku sezone odlično skaču, pogotovo na zadnjem natjecanju u Eugeneu. Nakon dvije godine prosječnih rezultata, ova je započela puno bolje, pet ih je išlo preko 195 cm i to me motivira, to me mobilizira i veselim se što ću biti dio natjecanja. Što se tiče poruke za njih, nemam nikakvu poruku, do sada se pokazalo da je najbolje koncentrirati se na sebe i svoju tehniku i skok. Slanje poruka raznim kanalima nikad nije bio moj stil, uvijek svim curama želim da budu najbolje što mogu, baš kao što to želim i sama sebi.

Vrhunac sezone trebalo bi biti EP, no Blanka se nije upuštala u prognoze.

- Pitajte me poslije Londona. Nismo na treninzima ganjali neke visine, odradili smo ono što smo trebali u ovom razdoblju, količinu skokova, da se što više automatiziram i vratim sigurnost.

Nakon operacije Blanka je koristila ravne sprinterice, umjesto uobičajenih, nakošenih, koje imaju 'katapult'.

- Tek od nedavno sam obula normalne sprinterice, a s njima mi se vratio i osjećaj koji sam nekad imala, vratila se i tehnika, sve ono što mi je nedostajalo ovo vrijeme. Što se tiče visine, natjecanje je ipak natjecanje, a trening trening , tako da ne bih ništa prognozirala. Najvažnije je da sam zdrava, već tri godine nisam trenirala na ovaj način - rekla je Blanka, koja je pohvalila Anu Šimić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bilo je pitanje dana kad će probiti granicu od 195 cm i ustaliti se na tim visinama. Poznajem i nju i trenera, pošteno rade i od srca joj želim da uskoro skoči dva metra.

Joško: Vrhunac sezone trebala bi imati u Zagrebu

Blankin otac i trener Joško Vlašić slikovito je opisao sve što se događalo od zadnjih Blankinih nastupa.

- Nakon Poljske Blanka je morala 'pogasiti visoke peći', morala se ponovno regenerirati i zato nam je trebao ovaj malo kasniji ulazak u sezonu. Nije ni to idealno, jer smo počinjali praktično od nule, ali nismo smjeli zbog brzopletosti neke stvari pogriješiti. Mi smo sada u desetom tjednu priprema, u Oslo idemo vedri, ali suzdržani u odnosu na mogućnosti. Konkurentice su u jako dobrom nizu, dosta dobro se skače, no ja vjerujem u Blanku i da će se uskoro stabilizirati na prepoznatljivim visinama. Vrhunac forme trebala bi imati u Zürichu i Zagrebu, a postojanu formu i visoke rezultate, te povratak na nešto što je nekad napadala, očekujem tek sljedeće sezone.

Bojan Marinović zadovoljan je odrađenim poslom, no i on je oprezan u najavama 'nove Blanke'.

- Deset tjedana smo radili treninge skoka u vis, Blanka se osjeća stabilnije i bolje i s puno optimizma idemo na otvaranje sezone u Oslo. 'Nova Blanka' bi značilo da će preskočiti 210 cm, no to je moguće tek ako se dogodi par godina treninga i natjecanja bez prekida.

Blankina poruka 'kockastima'

- Poželjela bih im sreću, navijat ćemo, pratit ćemo ih, svim srcem smo uz njih i želim im da pokažu ono što mogu. Prognozama se ne bih bavila, nadam se da će prikazati dobar nogomet, a za mene su naši uvijek favoriti - kazala je Blanka i iskoristila prigodu da zahvali HNS-u, koji joj je dva puta priskočio u pomoć kad joj je trebala medicinska traka.

Raspored nastupa u ljetnoj sezoni 2014.

  • 11. lipanj Oslo – Dijamantna liga
  • 19. lipanj Bühl – Skakački miting
  • 05. srpanj Pariz – Dijamantna liga
  • 12. srpanj Glasgow – Dijamantna liga
  • 20. srpanj London – Otvoreni miting
  • 15. kolovoz Zürich – EP kvalifikacije
  • 17. kolovoz Zürich – EP finale
  • 21. kolovoz Stockholm – Dijamantna liga
  • 28. kolovoz Zürich – Dijamantna liga
  • 02. rujan Zagreb – IAAF World Challenge
  • 14. rujan Marrakech – IAAF Kup kontinenata

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marci2812 07.06.2014.

    Na srecu svih nas, godine cine svoje - jos jedan obiteljski posao /mi Hrvati/ - polako se priblizava svome kraju. ali - dobro bi bilo namaknut jos koju kunu, a i nove zvijezde dolaze. Ne moze ih se citavo vrijeme ignorirat.

  • ella1234xD 02.06.2014.

    strašno izgleda

  • Ambiss 02.06.2014.

    ja bi volio vidjeti blanku u tajicama

Komentiraj...
Vidi sve komentare