To je to što me zanima!

Vlašić najbolja sportašica, Balić i Grgić naj-sportaši

Hrvatski sportaši u 2007. godini su osvojili 273 odličja, a najbolji među najboljima u izboru HOO-a su Blanka Vlašić, Ivano Balić i Filip Grgić
Vidi originalni članak

U izboru Hrvatskog olimpijskog odbora najboljom sportašicom u 2007. godini proglašena je svjetska prvakinja u skoku i vis najbolja atletičarka Europe Blanka Vlašić. Najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić i svjetski prvak u taekwondou u kategoriji do 62 kilograma Filip Grgić podijelili su naslov najboljeg hrvatskog sportaša u protekloj godini. Već po peti put hrvatska nogometna reprezentacija proglašena je najboljim promicateljom Hrvatske u svijetu.
Za najbolju hrvatsku momčad proglašena je vaterpolska reprezentacija, koja je na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu osvojila zlato, a posebno priznanje dobio je i izbornik Ratko Rudić kao najbolji hrvatski trener. Najbolja ženska ekipa je hrvatska reprezentacija u streljaštvu.
Za najboljeg sportaša s invaliditetom u 2007. godini izabrana je slabovidna atletičarka Marija Iveković, dok su za najveće nade hrvatskoga sporta u 2007. izabrani europska juniorska prvakinja na 400 metara Danijela Grgić te bacač kugle Marin Premeru.
Nagrada Međunarodnog olimpijskog odbora "Sport i promicanje olimpizma" dobio je bivši kapetan Hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža, dok je "Trofej Fair Play" pripao alpinistu Stipi Božiću, koji je višegodišnje sportsko iskustvo i vrhunska alpinističke vještine stavio u službu spašavanja ljudskih života. Posebno priznanje HOO-a za "Sportski pothvat godine" pripalo je Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koja se u listopadu 2007. popela na 8201. visoki vrh Cho Oya na granici Nepala i Tibeta, Šimi Stipančevu, prvom Hrvatu koji je odjedrio regatu samaca preko Atlantika u klasi Open 6.5 te hrvatskom plivaču maratoncu, sportašu reprezentativcu Toniju Pavičiću Donkiću koji je preplivao Gibraltarski tjesnac dug 15,5 kilometara.
Nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora "Matija Ljubek" za 2007. godinu dobili su: Legenda osječkog i hrvatskog ženskog rukometa Katica Ileš, rukometni djelatnik iz Zagreba Zlatko Lukić, specijalist sportske medicine iz Zadra Marko Prenđa, bivši rukometni reprezentativac i izbornik Vatromir Srhoj iz Trogira te Atletski klub "Kvarner Autotrans" , koji je od 1937. do danas najznačajniji atletski klub Primorsko - goranske županije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare