To je to što me zanima!

Vlašić: Veliki dan nepravde hrvatskom sportu (1. dio)

Joško Vlašić hrvatskim je medijima poslao pismo u kojem obrazlaže zašto je on trebao dobiti nagradu za trenera godine, a ne Ratko Rudić
Vidi originalni članak

Kako nepravda čovjeka uvijek pomalo zateče i oneraspoloži, tako su moju reakciju sa Velikog dana hrvatskog sporta mediji  artikulirali kao nezadovoljstvo i ljutnju nakon izbora najboljeg trenera godine, a poneki novinari okarakterizirali to kao zavist. Da ne bih ispao mali Ivica koji se duri ni zbog čega želio bih pojasniti zašto smatram da izbor nije bio korektan.
Gospodina Rudića iznimno cijenim kao trenera, te smo i jedan i drugi samo kolateralne žrtve dijela komisije koja je bila pristrana, nekopetentna  ili naprosto neinformirana pri odlučivanju.
Hrvatski olimpijski odbor je preozbiljna organizacija da bi pri ovakvim izborima djelovao po principima tko od članova vijeća jače udre šakom o stol nakon što  komisija da svoj prijedlog.
S druge strane netko bi iz HOO-a trebao podastrti pred komisiju sve statističke podatke vezane za kriterije pravilnika umanjujući mogućnost da se članovi komisije ponašaju kao djeca koja se igrajući  plastičnim lopaticama na šljunku uz Bundek misle da su uz najveću vodu na svijetu.
Al takvi smo mi narod jer izgleda da nam je lakše ne imati nego imati i ne znati što ćemo sa tim. Tako je sa mnogim dobrima pa  i sa vrednovanjem međunarodnih sportskih uspjeha.
Da je kojim čudom Vijeće bilo i malo promućurnije pa do kraja bilo dosljedno u svojoj nedosljednosti birajući po prvi put dva  laureata za najboljeg sportaša godine što je mimo pravilnika, natjeravši Ivana Balića da se iznenada iz Poreća uputi u metropolu tek nekoliko sati prije priredbe u Lisinskom, tada bi ovom uvaženom dvojcu zasigurno trebali priključiti i trećeg mušketira vaterpolistu Boškovića koji ipak ima zlatnu medalju sa svjetskog prvenstva i službeno je najbolji igrač Europe, dakle i svijeta. Pa kad je već dernek, nek bude do kraja.
Naravno po istom principu moglo se izbjeći ovo pismo izborom dvaju najboljih trenera.
Vjerojatno bi konformistički gad u meni ostao pritajen, ali bi problem ostao.
Prilikom prošlogodišnjeg izbora HOO  Bojan i ja smo  bili nominirani odvojeno kao oponenti jedan drugome što je dakako "protuprirodan blud" jer smo deklarirani kao tandem.
Naime Pravilnik predviđa jednog trenera za izbor najboljeg.
Odmah nakon toga sam upozorio HOO i HAS na tu situaciju smatrajući da su ljudi važniji od pravilnika koji ne trebaju biti tretirani kao svete krave da se ne mogu dirati.
Nisu promijenili pravilnik i na to sam ih upozorio dva tjedna prije ovogodišnjeg izbora. Nakon povuci potegni pristali su na tandem, ali to nije bilo istaknuto prilikom službenog prikazivanja na platnu jer se organizator pravdao da je nije bilo vremena to promijeniti??!!

VELIKI DAN NEPRAVDE HRVATSKOM SPORTU (2.DIO)

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mhrm 01.01.2008.

    mayhem26:On ne bi da se vaterpolistima oduzme nagrada nego da se napravi iznimka i dodijeli dvojici trenera

  • mayhem26 31.12.2007.

    KOJI KRETEN,PA STA BI SADA DA DOBIJE I BLANKA NAGRADU I ONA,A STA BI ONDA NASI VATERPOLISTI?ONI PO NJEGOVOM ZNAČI TREBAJU OSTATI BEZ IČEGA.DEBIL GLUPI.....

  • mytzek 31.12.2007.

    U ovoj državi je najbolje biti sportaš koji se natječe za neku drugu državu. Em ispadneš veliki domoljub svaki put kad veliš da si iz Hrvatske, em te nitko ne pljuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare