To je to što me zanima!

Vlasnik Intera se raspištoljio, daje 10 mil. eura za ‘scudetto’

Osvoje li naslov, interisti će dobiti po 300.000 €, dvostruko više od igrača Juventusa. Bogati vlasnici Intera pripremili su rekordan iznos premija u talijanskom prvenstvu...
Vidi originalni članak

Solidan ulazak u novu sezonu ohrabrio je čelne ljude Intera, koji su “nanjušili” da bi mogli prekinuti petogodišnju dominaciju Juventusa u Serie A i osvojiti prvi naslov prvaka Italije nakon 2010. godine.

Zato su Zhang Jindong i njegova tvrtka Suning Holdings Group, koja je vlasnik Intera, odlučili ponuditi velike premije kako bi dodatno motivirali igrače da vrate “scudetto” u crno-plavi dio Milana.

Za to su pripremili budžet od deset milijuna eura, što bi bio rekordan iznos u povijesti Serie A. To znači da će Ivan Perišić i Marcelo Brozović (ostane li do kraja sezone u Interu) te svaki od njihovih suigrača dobiti po 300.000 eura postane li Inter talijanski prvak.

U planu su i brojni drugi bonusi. Igrači će dobiti premije i za plasman među vodeća tri kluba nakon prve polovice sezone, za prolazak skupine u Europskoj ligi, a nakon toga i za svaku iduću fazu u koju se plasiraju. Iskažu li se na terenu, interistima se smiješi lova do krova.

Za usporedbu, Juventus, koji ima daleko najveći budžet u Italiji, za premije za osvajanje naslova namijenio je pet milijuna eura, odnosno oko 150.000 po igraču. Dakle, upola manje nego Inter. No “staroj dami” trofeji su posljednjih godina nešto sasvim normalno, pa je i logično da ih ne honorira posebno. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 25.09.2016.

    Ustediti ce 10 mln € ove sezone...

  • cro007 25.09.2016.

    to je isto koda bi hajdukovim igracima dali 10 milja za naslov a znaju da bolji od 4 pozicije nece bit

  • strmi007 25.09.2016.

    Kad ionako neće osvojiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare