To je to što me zanima!

Vodi treninge preko interneta: Skype i WhatsApp u Barceloni

Tito Vilanova vodi Barcelonu iako je udaljen čak 7000 kilometara od svoje momčadi. Vilanova je na liječenju u New Yorku, a treninge vodi preko Skypea i WhatsAppa...
Vidi originalni članak

Ustaje u 8 ujutro i odlazi na odjel onkologije u bolnici Memorial Sloan Kettering u New Yorku. Tamo je na dvosatnoj terapiji zračenjem, a potom se vraća u unajmljeni stan na Manhattanu. Pali računalo i počinje trening. 

To je svakodnevnica Tita Vilanove koji se bori s tumorom. U kampu Barcelone postavili su nekoliko kamera koje snimaju svaki trening. Tehničari na dnevnoj bazi sastavljaju video od 70, 80 minuta i šalju Vilanovi na računalo. 

Trener Barcelone pregledava snimke, prati svaki potez Messija, Xavija i ostatka momčadi. Sastanak nakon treninga nije više u svlačionici, već ispred računala, preko Skypea.

- Pregledava snimke, javlja se, komunicira s nama. Više je sad u nogometu nego dok je bio ovdje, s nama - rekao je sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Posljednju utakmicu Barcelone u Granadi vodio je upravo Tito Vilanova. I to preko WhatsAppa, aplikacije za slanje SMS-a preko interneta.

- Tito je glavni. Moj posao je napraviti sve da se njegov izostanak ne primijeti - rekao je pomoćni trener Jordi Roura koji je protiv Granade svako malo na utakmici pogledavao na svoj mobitel...

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Frenkyy 21.02.2013.

    Možda je greškom bio na vezi i sa Alegrijem!!!!

  • Frenkyy 21.02.2013.

    Očito ni skype nije što je nekad bio ili je pala veza!!!!!!!!! HAHAHAHA

  • JosipaDramac 21.02.2013.

    vamos barca.mi smo barca mi smo legija mi ne opraštamo mi ne zaboravljamo jer smo veliki klub.ništa nije riješeno,milan je osigurao samo dramu na camp nou

Komentiraj...
Vidi sve komentare