To je to što me zanima!

Vonn: Stenmarkov rekord je matematički dostižan, ali...

Lakše je to reći nego napraviti. Trebam nastaviti pobjeđivati pa ćemo vidjeti što će biti, rekla je Lindsey Vonn o rekordu Stenmarka i 86 pobjeda u Svjetskom kupu...
Vidi originalni članak

Po završetku treninga spusta održanog u srijedu na stazi u Val d'Isereu, proslavljena američka skijašica Lindsay Vonn izjavila je kako bi mogla srušiti rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je ostvario 86 pobjeda u utrkama Svjetskoj kupa.

Vonn je u ovoj sezoni ostvarila četiri pobjede i svoj rekord u konkurenciji skijašica podigla na 71 trijumf te je od Stenmarkovog apsolutnog rekorda dijeli 15 pobjeda.

- Matematički gledano taj je rekord dostižan. No, lakše je to reći nego napraviti. Trebam nastaviti pobjeđivati pa ćemo vidjeti što će se dogoditi - izjavila je Vonn nakon što je na treningu spusta u srijedu imala treće vrijeme zaostavši za najbržom, Kanađankom Larisom Yurkiw (1:47.79), za 21 stotinku.

Skijašice će se u Val d'Isereu u petak boriti za bodove u alpskoj kombinaciji, a u subotu je na rasporedu spust. S obzirom na četiri ovosezonske pobjede koje je ostvarila u tri različite discipline (spust, super G i veleslalom) te da je već prije najavila kako karijeru zasigurno neće zaključiti prije Olimpijskih igara 2018. u Pyongchangu, osvajačica četiri Velika kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu te 15 Malih za pojedine discipline imat će dobru priliku za dostizanje Stenmarkova rekorda.

Naravno, pod uvjetom da 31-godišnji skijašicu iz Vaila zaobiđu teže ozljede, poput one sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu 2013. kad je polomila ligamente desnog koljena i pretrpjela napuknuće potkoljenične kosti, zbog čega je propustila kraj sezone 2012/13. te gotovo cijelu 2013/14. sezonu, nakon što je u prosincu 2013. obnovila ozljedu. To ju je stajalo i nastupa na OI u Sočiju.

Vonn je s 400 bodova trenutno vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa nakon devet održanih utrka. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Wimby 17.12.2015.

    Meni najljepsa i najdraza skijasica, ali je i legendarna. Pravi borac, samo naprijed Lindsey!!!

  • TED 2 17.12.2015.

    Dobra je mala, treba nju srušit prvo;-)

  • Storm_Chaser 16.12.2015.

    Ako je zdravlje posluzi ona to rusi vec iduce godine :).

Komentiraj...
Vidi sve komentare