To je to što me zanima!

Vratili se 'brončani klinci': Odmah na razgovor Repeši

Košarkaška U-19 reprezentacija vratila se kući s Novog Zelanda. Izbornik seniorske reprezentacije odmah im je održao jedan motivacijski govor
Vidi originalni članak

Tek su se vratili u Hrvatsku, a većina brončane U-19 reprezentacije za koji dan će se opet raštrkati po svijetu. Mario Delaš i Tomislav Zubčić trebali bi, nakon dva dana odmora, otputovati u Grčku na Europsko prvenstvo U-20, a Toni Prostran i još četvorica na EP U-18 reprezentacija u Francusku.
Umorni, načeti ozljedama i emotivno ispražnjeni, nastavit će reprezentativno ljeto. A dvojac koji će u Grčku prije mjesec dana se našao na širem popisu A-selekcije. Jasmin Repeša time im je poručio da u budućnosti računa na njih. I kad se sva vreva oko mladih junaka smirila, Repeša je posjeo Delaša i Zubčića i održao im motivacijski govor.
- Nije Dražen samo tako postao Dražen. Igrao je za sve reprezentacije, i mlade i seniorske - pričao im je Repeša, te im objasnio što od njih očekuje u bližoj ili daljoj budućnosti.
No sve su to dečki koji čvrsto stoje na zemlji. Imaju jednu jedinu želju - igrati. A od svih njih 12 prošle je sezone u kontinuitetu igrao samo Delaš. Zubčić i Prostran su golemi talenti, ali za njima je sezona mukotrpnog probijanja u seniorsku konkurenciju.
- Pokazali su da su u ovoj konkurenciji među najboljima na svijetu i moraju dobiti priliku u klubovima. Nitko nije postao igrač bez pravog programa, minutaže i treninga. Imamo premalu bazu da bismo imali pravo pogriješiti s njima - rekao je Repeša.
A jedini od njih koji je prošle sezone zaista igrao, Delaš, blizu je odlaska u Španjolsku.
- Mene se ništa ne pita, ali ja bih ostao, ili barem otišao na posudbu, npr. u Široki, da igram NLB ligu, imam 20 minuta po utakmici... To je sigurno bolje nego da u Bilbau sjedim na klupi - jasan je Delaš.

ZUPČIĆU ODGOVARA GLOBALNA RECESIJA
Cibona još nije dovela niti jedno pojačanje, a Tomislav Zubčić je jedan od rijetkih igrača pod ugovorom. Zbog smanjenog budžeta ne izgleda da će cibosi izgledati moćno.
- Ne znam kakva je situacija, ali nadam se da će se otvoriti mjesto za mene i da će mi trener početi barem malo više vjerovati - rekao je Zubčić.

THOMPSONOVA 'LIJEPA LI SI' JE NJIHOVA 'MORSKA VILA'

Rukometna reprezentacija na SP-u u siječnju nakon svake je utakmice u zagrljaju pjevala “Morsku vilu” Daleke obale. I naši mladi košarkaši imali su sličnu tradiciju na Novom Zelandu. Pobijedili ili izgubili, zapjevali bi Thompsonovu “Lijepa li si”, a još jednom su je izveli i na dočeku u Zračnoj luci Pleso.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Philly76 15.07.2009.

    svaka čast dečki . ja bi njih sad sve da igraju za A repku u poljskoj a ne ove stare vujčića i ekipu!

  • meters 15.07.2009.

    ..po ovome ovdje...najbolje je ukinuti reprezentacije U-18 iU-20....neka igra U-19 na svim takmicenjima.....prvo ovi su \"ispraznjeni \"do kraja....a drugo...U18 i U20 se vec pripremaju mjesec i pol dana,uigravaju akcije..i sad upadaju novi igraci u neku novu pricu...tipicna hrvatska prica..nije vazan razvoj mladih igraca...vazan je rezultat i medalje da Radic i drustvo opravdaju svoje postojanje....sa ovakvom \"pameti\" nikad necemo naprijed!!!!!!!!!

  • Ray Barone 15.07.2009.

    Baš sam guštao gledajući njihove tekme na HTV-u, dobro da postoji zakon da se sve repke moraju pratiti na NACIONALNOJ televiziji za koju svi mi plaćamo pretplatu 78kn...baš mi je drago da se ta lova pametno koristi...šteta jedino što ostali sportovi nemaju isti tretman pa da pretimo i ostale naše sportaše koji se bore za boje lijepe naše...

Komentiraj...
Vidi sve komentare