To je to što me zanima!

Vratili se srebrni rukometaši: U finale smo ušli baš kukavički

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija vratila se s EP-a sa srebrnom medaljom te sa dva igrača u najboljih sedam prvenstva. Uz to Mandalinić je i MVP prvenstva
Vidi originalni članak

Izvedba u finalu je možda i mogla biti bolja, no zbog ozljeda i problema s nekim igračima koji su igrali načeti možemo biti zadovoljni, rekao je izbornik srebrnih rukometaša do 20 godina Silvio Ivandija. 

Hrvatska je Europsko prvenstvo otvorila s iznenađujućim porazom od Portugala i zatvorila ga s debaklom u finalu protiv Španjolske izgubivši čak 34-21.

- Portugal je s jednim porazom završio peti i malo su nas iznenadili u prvoj utakmici na prvenstvu. Imaju odličnu reprezentaciju. Ali onda smo nanizali pet pobjeda. Zadnja utakmica nije realna slika ove momčadi - kaže Ivandija.

Da je Hrvatska još jednom odigrala odličan turnir govori i podatak da je Stipe Mandalinić MVP i najbolji lijevi vanjski EP-a, a Teo Čorić najbolji pivot.

- Da je Ante Kaleb bio zdrav do kraja možda bi i on bio u sedmorci prvenstva - dodao je Ivandija.

U pet natjecanja Ivandijina momčad je uzela četiri medalje, a sljedeće godine ih čeka SP u BiH. Bit će to posljednje juniorsko natjecanje ove generacije, a dečki su obećali novu medalju za oproštaj. Nakon toga neki od njih odlaze u A reprezentaciju. Jedan od glavnih kandidata je topnik Stipe Mandalinić.

- U finale smo ušli kukavički, baš kako je izbornik rekao. U obrani nije bilo složnosti, u napadu katastrofa počevši od mene. Nisam puknuo po golu kako treba. Falio nam je i Kaleb koji je naš pokretač. Malo jesmo tužni, ali ovo je veliki uspjeh. Puno njih je ostalo iza nas - rekao je najbolji igrač Europskog prvenstva, mladi Stipe Mandalinić kojeg mnogi već vide kao nasljednika Blaženka Lackovića.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jluci82 21.07.2012.

    Gle reprezentacija septičke jame(mlade septičke hahaha) osvojila srebro,i još kuka-tipično balkanski.

  • Medvescak_Zagreb 17.07.2012.

    Jeste me zajebali na kladi,al svaka vam cast decki :) Nadam se svijetloj buducnosti !

  • psukan 17.07.2012.

    bez obzira na sve BRAVO DECKI..

Komentiraj...
Vidi sve komentare