To je to što me zanima!

Vrhunska predstava: Mate Bilić zabija i ruši rekorde...

Izbornikov prezimenjak zabio je dva gola i dodao za još dva Eduardu te je tako pokazao da se na njega s pravom može računati u kvalifikacijama
Vidi originalni članak

U 44. sekundi Mate Bilić zabio je prvi gol za hrvatsku reprezentaciju. Svi su na stadionu u Vinkovcima ustali i zapljeskali najbržem hrvatskom golu u povijesti. Napadač Sportinga iz Gijona drugi je put zaigrao za reprezentaciju i, bez obzira na to što je s druge strane bio Lihtenštajn, dokazao da ima u njoj mjesta. Osim toga najbržeg zabio je još jedan gol, za dva je asistirao Eduardu, a kod Srnina gola iz slobodnjaka na njemu je bio prekršaj. Mate Bilić je sudjelovao u svih pet golova, to nije baš čest slučaj.
- Mate je konstanta, pokazao je da se na njega može računati. No prije na njega jednostavno nije bio red. Postoje principi, zna se da kod nas ne igraju uvijek oni koji su dobri u klubu, bitno je kako igraju i drugi. A mi imamo sjajne napadače, svakako će konkurencija biti još oštrija kad se vrate Petrić i Olić - rekao je Bilić, priznavši da je trebao prije pozvati i Dujmovića.
- Ovo je bila lijepa večer, nadahnule su me one scene iz Vukovara i s Ovčare. Vjerujem da je ovo odličan početak jednog uspješnog ciklusa. Naravno, sretan sam zbog svojih golova i igre, ali svjestan sam da je konkurencija u napadu žestoka. Međutim, to je dobro, samo takva konkurencija može donijeti pozitivan rezultat - skromno je pričao Mate Bilić, primajući čestitke svih suigrača i navijača. Potpisao je nekoliko autograma, u Vinkovcima je postao zvijezda. Premda je s druge strane bio slabašni Lihtenštajn, premda se malo tko mogao utješiti da su neki u isto vrijeme igrali dodatne kvalifikacije. Ipak, utjeha je što je Lihtenštajn barem malo podsjetio na Englesku. Himna je melodijom ista kao “Bože, čuvaj kraljicu”, samo su riječi drukčije. Dakle, Hrvatska je pobijedila “male Engleze”.

REPREZENTATIVCI POMAŽU UDRUZI 'ŽIVOTNI HAT-TRICK'
Na inicijativu Ivana Klasnića naši su reprezentativci skupili 75.000 kuna za udrugu “Životni hat-trick”, čiji je cilj poboljšati skrb o bubrežnim bolesnicima. Tako su naši nogometaši donirali novac djeci koja će uskoro u francuski Lyon na transplantaciju bubrega.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • index.hr 15.11.2009.

    ja vjerujem u ove decke, oni ce u slijedecem ciklusu za ep 2012 sve razvaliti, uvjeren sam u to a sto se tice sp2010, samo majmuni idu igrati u africi

  • bunika_1 15.11.2009.

    a najjači je srna kad je zabio slobodnjak...pokazuje klupi kak će bit nešto u kotliću

  • 11 BILI 15.11.2009.

    Mate je triba dobit poziv davno,samo neznam sto je njegovom i mom prezimenjaku bilo u glavi. BRAVO MATE sinoc si svima pokaza da si veliki igrac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare