To je to što me zanima!

Vruća atmosfera u Casablanci: Teniski teren polili benzinom!

Polufinalni meč ATP Challengera u Casablanci prekinut je zbog kiše, a organizatori su natopljene dijelove terena odlučili sušiti tako što su ga polili benzinom i zapalili
Vidi originalni članak

Svakakvih situacija nagledali smo se u sportu, no jedne stvari ipak nismo... Sve do briljantnog poteza organizatora teniskog ATP Challengera u Casablanci u Maroku koji su teren sušili nekonvencionalnom metodom - benzinom i vatrom!

Kiša je uzrokovala prekid polufinala između Belgijca Arthura De Greefa i Francuza Maximea Janviera pri Janvierovu vodstvu 4-2. Iako voda ne stvara prevelik problem za tenisače na zemljanoj podlozi, jedan dio terena bio je previše vlažan.

Ekipa koja se brine za održavanje terena prihvatila se potom benzina i palila dio po dio terena pa ga potom prekrivala vrećama zemlje.

- Imali smo dugu stanku zbog kiše, a rubni dio terena još je uvijek sadržavao puno vode na površini. To rješavate polijevanjem benzinom i zapaljenjem. Ne radi se često, ali vidio sam to i prije - objasnio je ATP-ov nadzornik Carl Baldwin.

Janvieru prekid nije previše smetao, završio je posao i prošao u finale gdje će igrati protiv najboljeg svjetskog juniora, Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Filomena 15.10.2016.

    logičnije bi bilo da su usisali višak vode

  • belizagrebgrad 15.10.2016.

    Belgijci, kaj to znači, koji je to jezik ?

  • bela-strela 15.10.2016.

    A je to je goli qurac za ovo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare