To je to što me zanima!

Vučević zasad ostaje na klupi: Sigurno neću ucjenjivati klub

Nakon najtežeg poraza ove sezone, trener Hajduka Goran Vučević nije dao ostavku, a ni uprava ga, barem zasad, nije smijenila iako je sinoć najavljivao odlazak...
Vidi originalni članak

Premda je neposredno nakon utamice u Varaždinu najavljivao mogućnost odstupanja s mjesta prvog trenera Hajduka, Goran Vučević ujutro nije niti razmišljao o toj mogućnosti. 

- Davanje ostavke u ovom trenutku bilo bi bježanje od odgovornosti. Svjestan sam što se tu događa, preuzet ću odgovornost i odraditi ovo što je ostalo najbolje što mogu - rekao je Vučević i u podužoj analizi sezone pojasnio gdje je nestala moć Hajduka iz prvog dijela sezone.

- Nismo uspjeli od igrača koje imamo na raspolaganju stvoriti lidera i vođu na terenu koji preuzima odgovornost, kakav je bio Ibričić. Pokušao sam naći i stvoriti takvog igrača, od Anasa, od Tomasova, pa i od Trebotića, koji je još uvijek mlad, no nisam uspio. Ja mogu odgovarati za način igre, stil, ali nikako ne za kardinalne pogreške, penale, promašene šanse... Ja na to ne mogu utjecati.

Vučević je svjestan kako je Hajduk već dugo u krizi.

- Preostaje nam samo rad i vjera da možemo bolje od ovoga. Znao sam da će nama svaka utakmica biti teška i ovo za mene nije strašno veliko iznenađenje. Ja sam se ovoga pribojavao.

Vučević tvrdi da ima odličan odnos s igračima, te odbija insinuacije da mu nedostaje agresivnosti i čvrste ruke. 

- Nije to problem, ovdje je potrebna rekonstrukcija čitave momčadi. U ovom sustavu se nitko ne može sakriti. Ja imam jasnu sliku svakog igrača i već sam je odavno, ove zime napismeno predao u klub. Ali nisam i neću plakati i kukati, jer ja sam ovu momčad preuzeo i namjeravam od nje izvući maksimum.

U tjednu koji slijedi Vučevića očekuje razgovor s čelnicima kluba. 

- Sve je jasno kao dan, neću ucjenjivati klub. Ako mi Nadzorni odbor izglasa nepovjerenje, shvatit ću to kao normalnu pojavu, jer je za trenera najprije rezultat, pa Bog, pa sve ostalo. Ako smatraju da me trebaju promijeniti, neću imati nikakva potraživanje prema klubu. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Alfred Jodl 10.04.2011.

    U hajduka su u zadnjih 5 godina prominili 16 trenera.Di nas je to dovelo?????????Ja bi ovima koji su jučer igrali skinia plaću za ovaj misec jer se nisu potrudili napravit pošteni faul.Reka bi im lipo odmora na kraju sezone nema trenirate do zime bez prestanka

  • mangart 10.04.2011.

    mislim da u narednih nekoliko godina ne bude ni malo bolja situacija, možda nije kriva ni uprava ni kerum, već jednostavno vučević nije za trenera, niti su igrači hajduka zaslužili nositi dresove hajduka. tu jednostavno treba 15-ak novih i kvalitetnih igrača, a za to se sigurno nema novaca.

  • DamirKopjar 10.04.2011.

    .... vrijeme je da su u Hjduku jednostavno napravi "RESET" po poljdu "pliva" previše balasta. Ovakav Hjduk nevoli nitko ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare