To je to što me zanima!

Vujini Slovenci zamalo srušili Španjolce, CG namučila Dance

Ono što su Slovenci uspjeli prokockati u samoj završnici protiv Španjolaca, Rusi nisu protiv Mađara. Slovenija i Španjolska remizirali su, a Rusija dobila Mađarsku
Vidi originalni članak

Tri i pol minute prije kraja slovenski rukometaši imali su dva gola prednosti i napad protiv brončanih s posljednjeg EP-a, Španjolaca. No to ipak nije bilo dovoljno, kao ni napad za +2 u zadnjoj minuti. Završilo je neodlučeno u Wroclawu, 24-24.

- Izgubili smo jedan bod, a imali smo kontrolu nad utakmicom. Zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom. Takav je sport, sad moramo pobijediti Njemačku - rekao je slovenski izbornik Veselin Vujović za čiju je momčad Luka Žvižej zabio šest golova iz šest pokušaja, dok je na drugoj strani jednak učinak imao Julen Aguinagalde.

U drugoj utakmici prvog dijela programa, u skupini D, Rusija je gotovo ispustila tri gola prednosti tri i pol minute prije kraja, ali ipak je uspjela pobijediti Mađarsku 27-26 uz šest golova Timura Dibirova na ruskoj odnosno Imana Moorcheganija Jamalija na mađarskoj strani.

Dobar dio zasluga za pobjedu Rusa, kojom ostaju u igri za nastavak natjecanja, ide golmanu Viktoru Kirejevu, 23-godišnjem debitantu na velikim natjecanjima, koji je imao čak 17 obrana.

- Čekao sam godinama da dobijem priliku u reprezentaciji i sad sam je iskoristio. Jako sam sretan - poručio je Kirejev.

Crnogorci su vodili protiv Danaca 16-14 nakon prvog poluvremena i bili na rubu senzacije, a egal su držali sve do 54. minute kad su Danci otišli na 30-28 i istim rezultatom završili utakmicu. Anders Eggert Magnussen zabio je šest golova za Dance, a Nemanja Grbović zabio je sedam iz sedam pokušaja.

Još dramatičnija bila je završnica utakmice između Njemačke i Švedske koja je odlučena na jednoj lopti. Šveđani su propustili posljednji napad za izjednačenje koji je trajao više od minutu i izgubili su 27-26. Kod Nijemaca je sjajan bio Tobias Reichmann s devet golova, a jedan manje na drugoj strani zabio je Johan Jakobsson.

EP u rukometu, 2. kolo:

skupina C

  • Slovenija - Španjolska 24-24
  • Njemačka - Švedska 27-26

skupina D

  • Rusija - Mađarska 27-26
  • Crna Gora - Danska 28-30
Idi na 24sata

Komentari 61

  • 19.01.2016.

    susjedi Slovenci su fantastični, našu momčad ne mogu nažao pohvaliti...

  • jacquess 19.01.2016.

    e na ovoj se utakmici najbolje vidjela važnost trenera u rukometu

  • narcopolo 19.01.2016.

    ee da je nama Vuja na klupi drukčije bi to bilo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare