To je to što me zanima!

Vujović: U subotu igramo jedan od najvećih europskih derbija

Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna golmanska obrana mogu odlučiti pobjednika, kaže Vujović
Vidi originalni članak

Kad se na parketu nađu Zagreb i Celje ulog postaje puno veći od 'samo' dva boda. Kroz godine sudari dva europska rukometna velikana postali su pravi europski klasik, derbiji koji su više od utakmice. A sada kada u Zagrebu imamo tri Slovenca i slovenskog izbornika, sve postaje još zanimljivije. Prvi od minimalno četiri susreta ove sezone na rasporedu je u subotu u 18.30 u Celju.

- Godinama unazad to je jedan od najvećih europskih derbija. To su uvijek neizvjesne utakmice, tu uvijek odlučuju nijanse. Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna golmanska obrana mogu odlučiti pobjednika. Svjesni smo kvalitete Celja, znamo koliko su opasni pogotovo kada igraju na svom terenu - rekao je Veselin Vujović.

Kao slovenski izbornik jako dobro poznaje momčad Celja protiv koje će ove sezone igrati i u SEHA ligi.

- Riječ je o dvije različite škole, odnosno o dva različita poimanja rukometa. Bit će jako teško svima nama, a posebno meni kao izborniku Slovenije i treneru Zagreba. Sve u svemu mislim da je Zagreb jaka i stabilna ekipa i da smo to pokazali u više navrata u protekle dvije sezone. Idemo u Celje dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da s dva osvojena i vrlo vrijedna boda napravimo veliki korak ka ostvarenju našeg cilja, a to je prvo plasman dalje iz grupne faze te nakon toga prolaz u četvrtfinale Lige prvaka - dodao je Vujović.

Jedan od ključnih igrača u mladoj Zagrebovoj momčadi svakako će biti Stefan Vujić, pogotovo ako se zna da Vujović i dalje ne može računati na najboljeg igrača prošle sezone, Domagoja Pavlovića.

- Celje je odlična ekipa s nekoliko iznimnih pojedinaca i možda s najboljim navijačima u Europi. Istina je da smo ih lani svladali oba puta, ali nije bilo nimalo lako. Čak bih rekao da smo u onoj prvoj utakmici imali mrvu više sportske sreće i fantastičnog Filipa Ivića koji u posljednjih pet minuta nije primio gol. Čeka nas jako teška utakmica, ali mi svejedno idemo na pobjedu. Celje je momčad koja igra brz i dinamičan rukomet. Eksplozivni su i ako kreneš s njima u trku, onda nemaš nikakve šanse - kaže Vujić.

Glavni igrači slovenske momčadi su omaleni srednji vanjski Miha Zarabec i desno krilo za kojem luduje pola Europe, Blaž Janc.

- Zarabec je njihov pokretač, a na desnom krilu imaju najboljeg mladog igrača Europe Janca. Ako zaustavimo njih dvojicu, napravili smo pola posla. No mi želimo ta dva boda za ulazak u Ligu prvaka - zaključio je Vujić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • titanik guzi klaunuškog 23.09.2016.

    to celje je jedva dobilo izviđač u ljubuškom golom u zadnjim sekundama, uz debelu pomoć sudaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare