To je to što me zanima!

Wawrinka zaustavio sjajan niz Čilića! 7,5 godina je nepobjediv

Čilić nije izgubio seta do meča s Wawrinkom, ali u susretu sa Švicarcem djelovao je prilično slabo i izgubljeno. Jednostavno, nije bio pravi. Posljednji put ga je pobijedio 2010. godine
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je u svojem prvom četvrtfinalu Roland Garrosa. Bolji je nakon sat vremena i 42 minute igre bio Švicarac Stan Wawrinka 3-0 u setovima, 6-3, 6-3, 6-1.

Marin je vrlo dobro ušao u turnir i sve mečeve do četvrtfinala, osim onog s Andersonom koji mu je predao u drugom setu, dobio je 3-0. No, Wawrinka se ponovo pokazao kao nepremostiva prepreka... Treći tenisač svijeta, koji će nakon Roland Garrosa preskočiti Đokovića i zasjesti na 2. poziciju, 12. put u 14 mečeva slavio je protiv našeg predstavnika.

Čilić nije izgubio seta do meča, ali u susretu sa Švicarcem djelovao je prilično slabo i izgubljeno. Jednostavno, nije bio pravi. Pogotovo u trećem setu kada ga je Švicarac 'breaknuo' dva puta. No, strašniji je podatak da je Wawrinka od sredine drugog do kraja trećeg seta osvojio čak osam gemova u nizu.

Sedam i pol godina prošlo je otkad je Čilić pobijedio Wawrinku. Bilo je to 2010. godine na Australian Openu, a Marin još uvijek Wawrinku nije pobijedio na zemljanoj podlozi.

Marin je meč završio s 32 neprisiljene pogreške što ga je koštalo plasmana u polufinale gdje će Wawrinka igrati protiv Andyja Murraya, koji je pobijedio Keija Nishikorija 3-1 u setovima, 2-6, 6-1, 7-5, 6-1.

Čiliću sada ostaje nekoliko dana odmora pa kreću pripreme za travnati dio sezone.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • vilim 08.06.2017.

    Gledam Ćilića kao tipičnog Hercegovca i ne mogu se oteti dojmu da oni svi izgledaju kao oni arapske izbjeglice u njemačkim prihvatnim centrima !!..

  • Kenny 07.06.2017.

    a kaj je to sjajan niz,na jednom turnirćiću prešel dva kola i već je najbolji,dajte me nemojte nasmijavat,pa oni idu iz turnira u turnir i kaj je tu sjajnoga !!!

  • obama terorist 07.06.2017.

    Gle komm Stan hoce pritec Novaka ali nece biti drugi nego 3!!Drugi ce od ponedjeljka bit veliki Rafael NADAL!!moj novinaru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare