To je to što me zanima!

Wilder za samo 137 sekundi ušao u društvo Alija, Tysona...

Doći će do revanša s Furyjem, pregovara se o borbi s Joshuom. Red je da naši timovi sjednu i sve dogovore, na radost navijača. Mi ovdje riskiramo živote pa dajte nam da izravnamo nesuglasice, kaže Wilder
Vidi originalni članak

Točno 137 sekundi. Toliko je trebalo da, u tysonovskom stilu, Deontay Wilder (33) sruši Dominica Breazealea (33) i uđe u društvo najvećih boksača svih vremena.

Srušio je svjetski prvak svog sunarodnjaka Amerikanca na pripredbi u Brooklynu desnicom koja bi oborila i Godzillu, pokosio ga je nakon dvije minute i 17 sekundi prve runde jednim udarcem, od kojeg se izazivač dugo nije oporavio. Toliko dugo da nije bio u stanju ni dati uobičajenu izjavu u ringu nakon borbe.

A Wilder je u ring opet ušetao s maskom i krunom, da bi deveti put obranio WBC pojas svjetskog teškaškog prvaka. Devet uzastopnih obrana pojasa u teškoj kategoriji u 130-godišnjoj povijesti boksa znači da je ušao među top deset svih vremena!

Boksači s najviše obrana pojasa u povijesti

  1. Joe Lewis (1937. - 1949.) 25
  2. Larry Holmes (1978. - 1985.) 19
  3. Vladimir Kličko (2006. - 2015.) 18
  4. Tommy Burns (1906. - 1908.) 11
  5. Muhammad Ali (1974. - 1978.) 10
  6. Mike Tyson (1986. - 1990.) 9
  7. Joe Frazier (1968. - 1973.) 9
  8. Lennox Lewis (1997. - 2001.) 9
  9. Deontay Wilder (2015. - 2019.) 9

Wilderov je učinak zastrašujući: 42 borbe, 41 pobjeda, 40 nokautom i jedan remi. Protiv Tysona Furyja.

Doista, ljudi, što se čeka?! Anthony Joshua drži IBF, WBA i WBO pojaseve, vrijeme je za njihovu borbu, da napokon vidimo tko je šampion.

- Sve je večeras izašlo iz mene. Znam da je u najavi meča bilo puno animoziteta, kaosa i mržnje među nama, a u ringu je sve izašlo van. I zato je boks sjajan - govorio je Wilder i nastavio:

- Rekao sam mu da ga volim i da želim da ode kući obitelji. Katkad kažemo puno toga, ali nakon borbe se zagrlimo i poljubimo. Da je barem cijeli svijet takav, da svi sami riješimo razmirice i ostanemo živi.

Dakako, ni Wilder ne može zaobići priče zašto se odugovlači s borbom protiv Joshue ili Furyja. Jer to su trojica najboljih teškaša današnjice.

- Razumijem Furyja. Kad tako posrneš, moraš se sabrati. Doći će do našeg revanša, kao što će i do ostalih željenih borbi. Pregovara se i o onoj s Joshuom, ni jedna vrata nisu zatvorena. Samo je previše ljudi i mišljenja uključeno. Red je da naši timovi sjednu i sve dogovore, na radost navijača.

- Doći će do velikih borbi i svi ćemo imati korist. Mi ovdje riskiramo živote pa dajte nam onda dogovorite da izravnamo nesuglasice!

O samoj borbi nije imao previše toga za reći:

- Vidio sam kod prvog udarca desnicom da je usporio i da se otvara. Pa sam ga drugi put srušio.

Pritom je prvak ozlijedio lijevu ruku. A dok se čeka dogovor s Joshuom i(li) Furyjem, Wildera je izazvao Luis Ortiz, kojeg je Wilder u ožujku prošle godine nokautirao u desetoj rundi.

Breazealeu je to drugi poraz u 22. borbi. Prvi ga je svladao Joshua.

- Joshua i Fury bolji su od Wildera, ali njih trojica moraju u ring svaki sa svakim, da vidimo tko je najbolji, da vidimo tko je šampion. Inače ovim odugovlačenjem samo štete boksu - zaključio je bivši prvak Joe Calzaghe.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 22.05.2019.

    Ćini se pozitivac ovaj Wilder,ali Joshua je po mome mišljenju neoborivi,lik je životinja bez repa!

  • 19.05.2019.

    Odlican boksac!!!!!! Bilo bi lijepo da mu daju priliku protiv AJ

  • tom1slav 19.05.2019.

    Ma dosadno je vise slusat prepucavanja izmedu AJ i Wildera,obojica kao to zele,al se nemogu dogovorit oko podjele para,Wilder bi podjelu 50:50,al po meni to nebi bilo posteno jer on drzi jedan pojas, a AJ drzi 3!!uglavnom da to stvarno zeli, ela dogovori mec pa ako je bolji neka pobjedi i uzme naslove AJ pa ce moc on postavljat uvjete..hah

Komentiraj...
Vidi sve komentare