To je to što me zanima!

Xabi Alonso obožava Modrića: 'Postao je temelj i ključno ime'

Posebno sam slab na Luku Modrića. On je ključan igrač, fundamentalan za Real. Jasno se osjeti kad igra i kad ne igra. Ima sve, rekao je Alonso o svom bivšem suigraču Modriću
Vidi originalni članak

Jedan od najboljih španjolskih veznjaka svih vremena silno je komplimentirao jednom od najboljih hrvatskih veznjaka svih vremena. 

Od 2012. do 2014. u dresu madridskog Reala zajedno su zastupali Xabi Alonso (34) i Luka Modrić, a potom je veznjak baskijskog podrijetla otišao za Pepom Guardiolom u njemački Bayern u kojem je i danas.

U razgovoru za Marcu Alonso je otkrio koji su ga suigrači u Liverpoolu, Realu i Bayernu posebno impresionirali.

- Doista sam slab na neke suigrače. Steven Gerrard je upravo jedan od takvih. U Madridu to je bio Luka Modrić kojeg obožavam kao osobu i kao igrača. Tu je također i Sergio Ramos, a u Bayernu posebno poštujem Philippa Lahma zbog načina igre te njegove osobnosti. On nije toliko zapažen, a ključan je za klub - započeo je veznjak pa nastavio.

- Posebno sam slab na Luku Modrića. On je ključan igrač, fundamentalan za Real. Jasno se osjeti kad igra i kad ne igra. Ima sve: Dribling, timsku igru, pokrivanje igrača, on je u svemu jako dobar. Po dolasku u Real trebalo mu je malo vremena, no kad se prilagodio postao je temelj momčad i jedan od ključnih igrača - rekao je Xabi Alonso.

Španjolac je za 'furiju' nastupio 114 puta i pritom postigao 16 golova, a u karijeri je igrao za Real Sociedad, Eibar, Liverpool, Real Madrid i Bayern. Na klupskom i reprezentativnom nivou osvojio je praktički sve što se moglo - dvaput je bio klupski prvak Europe (2005. i 2014.), dvaput reprezentativni (2008. i 2012.) te jednom svjetski (2010.)

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Frenkyy 27.09.2016.

    To smo već znali ;-))

  • Frenkyy 27.09.2016.

    To smo već znali ;-))

  • Vlaj1950 27.09.2016.

    Triba je ranije otić iz Tottenhama. Potratija je karijeru tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare