To je to što me zanima!

Xavi nakon poraza u LP-a: Ljut sam jer smo bili bolji. Previše smo promašili, a oni ne praštaju

Nije dovoljno natjecati se. Prvo poluvrijeme je bilo izvrsno, ali zbog dva detalja smo izgubili utakmicu. Rezultat nije odraz onoga što se vidjelo. Nismo zaslužili poraz, ali to je zbog naših grešaka, rekao je Xavi
Vidi originalni članak

Barcelona je bila bolja, ali je izgubila od Bayerna u Ligi prvaka, jedan je od naslova u španjolskim medijima. 

I doista jest, ali samo u prvom dijelu utakmice. Imali su četiri odlične šanse koje nisu iskoristili. Katalonci su se napromašivali, a Bayern je početkom drugog poluvremena brzim golovima u četiri minute nastavka kaznio Xavijevu momčad i utrpao im dva gola koja su riješila utakmicu. 

Trener katalonskog diva nakon poraza je vrlo jasno dao do znanja da nisu zaslužili poraz, ali su platili za svoje greške. 

- Ne volim gubiti i nismo to zaslužili. Mislim da smo bili bolji u mnogočemu, parirali smo im fizički te kontrolirali posjed lopte. Ljut sam, ali i ponosan. Bili smo bolji, ali oni su pobijedili. Proces učenja je težak i  moramo biti bolji. Šteta - kazao je Xavi nakon čega je dodao:

- Nije dovoljno natjecati se. Prvo poluvrijeme je bilo izvrsno, ali zbog dva detalja smo izgubili utakmicu. Bio je to dan za pobjedu, ali previše smo promašili. A oni ne praštaju. Rezultat nije odraz onoga što se vidjelo. Nismo zaslužili poraz, ali to je zbog naših grešaka. Moramo se zadržati na pozitivnim stvarima i učimo na greškama. Nažalost, tako je. Ne može nam se dogoditi onakav gol iz kornera, ili onakva kontra.

Neki su tvrdili da je bio penal na Dembeleu pri rezultatu 0-0. 

- Nisam vidio. Svi mi govore da jest, ali, na kraju krajeva, nismo mi krivi ako je i bio, a nije suđen - rekao je. 

Xavi se nakon toga osvrnuo i na Roberta Lewandowskog, koji je ovog ljetnog prijelaznog roka prešao u redove Barcelone iz bavarskog velikana. 

- S njegovom zrelošću i iskustvom, mislim da pritisak nije mogao utjecati na njega. Nedostajalo je učinkovitosti, ali to je nogomet i događa se. I dogodilo se na stadionu na kojem inače ne promašuje - zaključio je trener Barcelone. 

Golove za Bayern zabili su Lucas Hernandez u 51. minuti te tri minute kasnije i Leroy Sane. Pobjedom od 2-0 na Allianz Areni u drugom kolu najelitnijeg klupskog natjecanja, Bayern je ostao na prvom mjestu skupine sa šest bodova. 

POGLEDAJTE VIDEO: NAVIJAČI O UTAKMICI DINAMO - MILAN

Idi na 24sata

Komentari 33

  • David1Prometheus 14.09.2022.

    Real..ali treba bit posten i rec kad vidim raphinhu i pedria i te mlade da barca ima vrh vezni red i napad cak za buducnost, uz jednog kapitalca kojeg ce ziher dovest imaju bolju perspektovu neg real, real istu gresku radi ko s galaktikosima drzi benzemu, modrica i kroosa predugo pa vec su 3 zamjene vrh trebale doc za njih i rjesavat se bez milosti starih igraca, j.sentimentalnost..camavinga i tcoumeni nisu ti jos..xavi je cudesan nikad nisam vidio mladog trenera da upije sve od taktike psihologije temp.forme u 1 godini, inace mladi budu ok rez prvih mj dok ih ne skuze i onda debakl i raspad sistema i impresovno je kolko se on nosi s iskusnim trenerima..ak se perez ne probudi i nedovede nekog igraca tipa haaland moglo bi slijedit razdoblje razvaljivanja od barce posebno sto trenera necemo imat za 2 god .

  • doctor07 14.09.2022.

    bar ti znaš da ne pobjeđuje uvijek najbolji

  • ChandlerBing4 14.09.2022.

    Svaki normalan navijac Barce mora biti zadovoljan onim sto je jucer vidio. Onaj tko je mislio da ce ova ekipa osvojiti odmah LP bolje da prestane pratiti nogomet. Jasno moguce je, ali samo na veliku srecu, ali ova ekipa jos nema iskustva za to. Ove godine ja ne ocekujem niti jedan trofej vec ocekujem da se napravi prava ekipa, a prema onom sto sam jucer vidio to napreduje i brze nego sam mislio. Iskreno ocekivao sam dominaciju Bayerna i laganu pobjedu, ali da to sve ne izgleda kao prosle godine kada ih je Bayern u drugoj brzini razbio, ali ovo je izgledalo daleko bolje od onog sto sam ocekivao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare