To je to što me zanima!

Xavi u nedjelju izjednačuje klupski rekord Barcelone...

Xavi Hernandez, vezni nogometaš Barcelone, u nedjeljnoj će prvenstvenoj utakmici na Nou Campu protiv Levantea odigrati svoju 549. službenu utakmicu za Barcelonu
Vidi originalni članak

U ogledu 17. kola Primere, Xavi će izjednačiti klupski rekord po broju nastupa u službenim utakmicama, koji je dosad držao bivši igrač, danas 59-godišnji Migueli. Također vezni igrač koji je bio poznat pod nadimkom Tarzan, zbog iznimne fizičke izdržljivosti i spreme, igrao je za Barcelonu od 1973. do 1988. godine.

Xavi Hernandez, koji će 25. siječnja napuniti 31 godinu, za Barceloninu je momčad debitirao 1998. godine.

- Ono što je Xavi ostvario je izvanredno, te pokazuje koliko je mentalno jak – istaknuo je trener Barcelone Pep Guardiola.

Podsjećamo, Xavi je jedan od trojice kandidata za Zlatnu loptu, nagradu najboljem nogometašu svijeta za 2010. godinu koju po prvi puta zajednički dodjeljuju France Football i FIFA. Protukandidati su mu klupski suigrači Andres Iniesta i Lionel Messi, a pobjednik će biti poznat 10. siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Kurčubić 02.01.2011.

    Najbolji veznjak ne svijetu- Xavi Hernandez.... http://www.youtube.com/watch?v=LJhpEL221Hs

  • mmatek22 02.01.2011.

    dobro,čemu sad guti u toj priči...?? da je guti bio nešto nebi ga šutnuli iz reala... xavi do neba

  • zgela 01.01.2011.

    tom covjeku treba podignuti kip u cast sto je dao nogometu...slazem se sa blaugranom7,ali ipak mislim da je on jedan od najboljih veznjaka u povijesti ovog sporta...zadnji pas kao on nema nitko...

Komentiraj...
Vidi sve komentare