To je to što me zanima!

Za nerede na Poljudu krivi su samo - nejasni zakoni?!

Predsjednik Hajduka Mate Peroš pojavio se na sjednici IO-a HNS-a, čime su Splićani 'odmrznuli' svoj status. Peroš se pošteno raspričao o derbiju
Vidi originalni članak

Sve otrovne strelice koje su nakon derbija išle iz Maksimira prema Poljudu i obrnuto, te s Poljuda prema HNS-u, bile su očito samo nečije priviđenje. Jer, nakon sjednice Izvršnog odbora, na kojem se govorilo upravo o svim tim događanjima vezanim uz derbi, ispada da se Dinamo i Hajduk ljube više nego ikad, da su svi u HNS-u jednoglasni, a da su za nerede na Poljudu krivi - loše napisani zakoni i pravilnici?!
Naime, predsjednik Hajduka Mate Peroš, koji je u ponedjeljak prvi put službeno zakoračio u Kuću nogometa, tvrdi:
- Hajduk je uvijek spreman platiti kaznu ako je za nešto kriv. No mi tražimo, a s time su se složili svi klubovi, da se ide prema Vladi i ministarstvima s novim prijedlogom zakona, u kojemu bi točno pisalo tko je za što kriv. Ne smiju odgovarati samo klubovi, već i ostali sudionici u organizaciji utakmica (redarske službe, policija, udruge navijača, nap. a.). Kao što sam rekao, svi klubovi su se s time složili - rekao je Peroš.
- Znam da po Fifinim i Uefinim pravilnicima odgovaraju isključivo klubovi, ali u našem zakonu postoji i podjela odgovornosti, pa treba poštovati i te zakone. Zato ne znam kako bih se postavio da su nas kaznile Uefa i Fifa na međunarodnoj utakmice. Ne znam ni bi li ta kazna bila blaža, stvarno ne mogu hipotetski govoriti. Ali zar je zaprešićki Inter odgovoran što je neki zaštitar pošpricao suzavac u Ibričićevo oko? E, upravo to mi želimo promijeniti - iscrpan je bio Peroš, koji je usput pripomenuo da je i vikanje Hrgoviću "cigane, cigane" u Maksimiru također rasističko navijanje, ali i da sukoba njega i Mamića uopće nema.
- Ja samo branim interese Hajduka i ne želim nikoga vrijeđati. Nisam bio i neću biti u sukobu sa Zdravkom Mamićem i Dinamom - kazao je Peroš.
Mamić je sa smiješkom rekao da ne želi pričati, budući da je u korizmi, ali s hajdukovcima se srdačno pozdravio i izljubio. Splićani su, pak, 'odmrznuli' blokadu u HNS-u, a sa sjednice je zbog obaveza izostao jedino Igor Štimac. Sudeći po svemu, disciplinski sudac HNL-a ublažit će kaznu Hajduku. Ako su svi klubovi složni da odgovoran nije samo organizator utakmice, tada će podržati ideju da se 'bijelima' smanji kazna. Vjerojatno novčana, jer utakmicu bez publike Hajduk će već odraditi u srijedu protiv Cibalije u Kupu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • HrvatskaHrvatima 02.03.2009.

    tradicijom hahahahahahha TRADICIJOM?!??!? ti ces meni pricat o tradiciji,prije par godina ste plakali za titom a sd ste hrvatski klub????!?!?

  • tužni šokac 02.03.2009.

    ne baba je moja kriva za toliko papira što je palo s neba a za šampiona trbali bi sačekati kraj prvanstva onda vam ja prvi javno čestitam a do tada idemo pokušati sportski

  • brko1 02.03.2009.

    Zakone donose ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare