To je to što me zanima!

Za povijest: Filip Grgić prvi je hrvatski taekwondoaš na OI!

Hrvatski taekwondoaš Filip Grgić izborio je Olimpijske igre u Riju na kvalifikacijskom turniru u Istanbulu. Nitko nikad u muškoj konkurenciji nije za nas nastupio na OI...
Vidi originalni članak

Hrvatski taekwondoist Filip Grgić u subotu je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 68 kg na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Istanbulu.

Član zagrebačkog Metalca je do uspjeha karijere stigao nanizavši tri pobjede na putu do finala, gdje je bolji od njega bio prvi nositelj turnira Poljak Karol Robak, koji je s uvjerljivih 22-7 slavio u finalu i osvojio zlatnu medalju.

Grgić je prvo u osmini finala svladao reprezentativca BiH Emira Kaljanca sa 6-3, a potom je u četvrtfinalu uslijedila najdramatičnija borba.

Naime, Grgić je Izraelca Ilana Braginskog svladao sa 7-6 zahvaljujući 'zlatnom bodu'. Polufinalna borba donosila je Grgiću plasman na Olimpijske igre, a u njoj je svladao srbijanskog reprezentativca Damira Fejzića s uvjerljivih 16-9.

Nažalost, hrvatski reprezentativac u kategoriji do 58 kg Lovre Brečić zaustavljen je na prvom koraku. Bolji od njega bio je Moldavac Stepan Dimitrov sa 6-5.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • strmi007 17.01.2016.

    svaka čast

  • čarli367 17.01.2016.

    Sretno mu bilo pa da stigne što dalje, možda i do odličja.

  • andreich_1 17.01.2016.

    Ovo je sramota!!!! Za kakvu je to povijest???? Najbolji hrvatski taekwondoist je VEDRAN GOLEC, koji je doprvak Europe i broncani s poslijednjih Europskih igara u Bakuu. U poslijednje dvije godine osvojio je osam G1 turnira! Nisu mu dali priliku za plasman na OI iako je ON NAJBOLJI, ne ova dvojica koja su izabrana i to samo zato sto kod nas ne postoje kriteriji ni za sto, samo dobra znjora, a kvaliteta, ma koga briga! Vratite sport na 24 sata tjedan dana unazad pa procitajte nepravdu i sramotu hrvatskog sporta! UZAS I SRAMOTA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare