To je to što me zanima!

Za povijest: Trećeligaš prošao golom iz 32. penala na susretu

Scunthorpe United i Worcester City odigrali su ponovljeni susret druge runde FA kupa, a dalje je prošao Scunthorpe United poslije najdužeg raspucavanja na Otoku
Vidi originalni članak

Prije deset dana Worcester City i Scunthorpe United igrali su prvu utakmicu druge runde FA kupa, a s obzirom na to da je završilo 1-1, morala se igrati i druga međusobna utakmica. I u njoj je poslije 90 minuta bilo 1-1, a raspucavanje s bijele točke ušlo je u povijest otočkog nogometa. 

Scunthorpe je golom Miguela Llere iz 32. penala na utakmici došao do pobjede 14-13, a nitko prije ove dvije momčadi nije došao do 16. serije penala u bilo kojem natjecanju u engleskom nogometu. Dosadašnji rekord držali su Liverpool i Middlesbrough, koji su u Liga kupu prije samo par mjeseci izveli 30 penala.

Zanimljivo je da je upravo Llera mogao sve završiti puno ranije. No Španjolac nije realizirao penal u petoj seriji, čime je ostavio Worcester na životu. Ta je priča sad završila, amateri mogu biti ponosni što su ovako daleko dogurali jer su do druge runde došli tako što su u pretkolima i prvoj rundi izbacili četiri protivnika. 

Scunthorpe nastavlja dalje u kupu, u trećoj rundi čeka boljeg iz ogleda MK Donsa i Chesterfielda. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zekica 18.12.2014.

    Penal = kazneni udrac. Izvodi se sa bijele točke udaljene 11 m od gola a kada je prekršaj nad protivnikom ili igranje rukom u svom kaznenom prostoru. Jedanaesterci = raspucavanje sa bijele točke udaljene 11 m a iz razloga da se dobije pobjednik nakon što su odigrali neriješeno u 90 min i u produžecima (ako ih je bilo). Otvaram ovaj članak i mislim si da je sudac dosudio 32 penala na utakmici a kad ono neriješeno pa idemo na raspucavanje s bijele točke.. čija je brojka zaista impresivna!

  • mago civo 18.12.2014.

    Ajmo srušit rekord....Ajmo!!!

  • bbbdado 18.12.2014.

    Žao mi je kaj nisam gledao , vjerujem da je bila poslastica za gledat

Komentiraj...
Vidi sve komentare