To je to što me zanima!

Zabija kao na traci: Što bi HSV bez Mladena Petrića?

Bild se raspisao o “fenomenu Petrić”. Povod je bila sjajna partija hrvatskog reprezentativca za HSV u pobjedi 2-1 protiv njegova bivšeg kluba...
Vidi originalni članak

HSV je na svojoj Nordbank Areni pobijedio dortmundsku Borussiju 2-1, a Petrić je zabio prvi i asistirao kod drugoga gola za Ivicu Olića. U Bildu su ga prozvali junakom dana i krenuli brojiti koliko je ove sezone donio bodova svom novom klubu.
“Doista, što bi HSV da nema Mladena Petrića. Hrvat je zabio četvrti bundesligaški gol i deveti ukupno otkad je stigao u Hamburg. Sam drži HSV pri vrhu ljestvice. U svojoj utakmici života bio je čovjek utakmice”.
Novinari Bilda izračunali su da je Petrić ove sezone sam spasio HSV-u već osam bodova. Zabio je četiri ključna gola za pobjede svoje momčadi pri izjednačenim rezultatima. Četiri boda tako je izravno pretvorio u 12.
Zbog toga je nakon dvoboja s Borussijom trener Martin Jol otvoreno priznao:
- Mladen Petrić je faktor koji nas čini jakima!
S druge strane, hrvatski napadač kaže:
- Bio je to dan iz snova za mene. Nije moglo ispasti bolje. Ovdje u Hamburgu sam kao doma, osjećam se vrlo ugodno i sretno.
Novinari su ga pitali kako to da je nakon vodećeg gola imitirao odapinjanje strelice prema dijelu tribina na kojem su bili dortmundski navijači.
- Odlučio sam prije utakmice ne slaviti gol ako bih ga zabio. Iz poštovanja prema Borussijinim navijačima. Već nakon prvog kontakta s loptom počeli su mi, međutim, žestoko fućkati. U tom su trenutku moje poštovanje i zahvalnost izgubili.
U cijeloj momčadi Borussije, rekao je, cijeni samo jednog čovjeka.
- Samo Roberta Kovača. Njemu bih u ruke povjerio čak i novorođenu kćerkicu!
TV snimke otkrile su da je Petrić u duelu s Kovačem kod prvoga gola malo povukao suparničkog braniča. Kovač je priznao da je to osjetio, a njegov prijatelj je ustvrdio da je riječ o uobičajenom kontaktu napadača i braniča.
Nakon utakmice, koju je Kovač završio neslavnim crvenim kartonom zbog prigovora sucu, dvojica su se bivših suigrača zadržali u 20-minutnom razgovoru, razmijenili dresove i oprostili se bratskim poljupcem. Petrić, čiji su roditelji bili na ovoj utakmici specijalni gosti HSV-a, ne zaboravlja Kovaču što ga je privremeno udomio po dolasku u Dortmund prošle godine.

HSV-OVIH OSAM BODOVA BY PETRIĆ
• 13. rujna: Pobjednički gol (3-2) protiv Leverkusena.
• 27. rujna: Zlatni gol protiv Borussije Mönchengladbach (1-0).
• 5.listopada: Pobjednički gol u zadnjoj minuti kod Energieja u Cottbusu (2-1)
• 8. studenog: Junak dana protiv Borussije Dortmund (2-1)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • plavocrni 10.11.2008.

    kad se vrati eduardo, on i petrić će opet sijat paniku..on i olić možda funkcioniraju u hsvu,al hrvatska igra drugačije malo..al s eduardom i njim, bit će to opet show..

  • nogometas05 10.11.2008.

    Zato u repki ne moze vec dugo vremena ni prazan gol pogoditi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare