To je to što me zanima!

Zaboravite Cvitana, skrivena poruka je dug od 6 milijuna €...

Klasična zamjena teza, mamićevskim rječnikom rečeno - sude mu u Osijeku uz uptužbu da je oštetio Dinamo za 144 milijuna kuna, a Mamić sad tvrdi da je Dinamo zapravo - dužan njemu! I to milijune eura...
Vidi originalni članak

U izlaganje od nekih sat i nekih pet-šest minuta, zapravo prilično kratko za maksimirskog Fidela, ovoga puta stali su i Dule Savić, i Ljubica, i 'mitropolitan', pa i mogući pošiljatelj papira - bog! Osobitno urnebesni bili su Mamićevi pokušaji da čita na njemačkom, sve skupa negdje u rangu svojedobnog slučaja "i taj jutub nabijem na k...".

Eksplodirao je samo jednom, kad mu je netko sa strane rekao "Zdravko, ne te papire". Tu se zalaufao...

- Ma nećeš ti meni govoriti! E, baš hoću! - rekao je i izvukao crveni fascikl pa mahao papirima koji, po njemu, dokazuju da je svojim novcem isplatio između ostalog i Jensa Nowotnyja jer je Dinamo, citiramo, "imao propuh u blagajni". 

Prijetilo je erupcijom još samo jednom, kad je stao vikati "Cvitane, razbojniče" i optuživati Dinka Cvitana da mu je uništio obitelj. Ali brzo se smirilo, vjerojatno zato jer vjeruje da sa svim tim papirima ima dobitne karte s kojima će sutra saslušati oslobađajuću presudu na suđenju u Osijeku.

Što sve to skupa znači i tko su "ljudi iz inozemstva" radi čije ga koristi, kako si utvara Mamić, proganja bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan? Mamićeve poruke su, kao i obično, skrivene između redaka. I kad pogledom traži reporterku koja ga, kako kaže, provocira jer joj je suprug vozač Dinka Cvitana. Sve je to dio folklora, ništa Mamić ne radi bez razloga...

Pa tako bez razloga nije završio maksimirsko obraćanje riječima kako mu Dinamo do danas nije vratio oko šest milijuna eura pozajmice.

- Je li tako, predsjedniče? - kimnuo je glavom put prvog čovjeka Dinama, a ovaj je prisnažio.

Dakle, mamićevskim rječnikom rečeno - klasična zamjena teza. Sutra mu je presuda u Osijeku uz uptužbu da je s Damirom Vrbanovićem i bratom oštetio Dinamo za 144 milijuna kuna, a Mamić sad tvrdi da je Dinamo zapravo - dužan njemu! I to milijune eura...

To je prema svemu sudeći zapravo skrivena poruka cijele jučerašnje priče. Osobni obračun s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom je samo podgrijana juhica, njihov obračun sa i bez rukavica traje već godinama i sutra ćemo valjda vidjeti kako je završila prva runda. 

Ali prava priča, nešto što se valja iza brda i jednog bi dana moglo doći na naplatu nekom novom Dinamovom gazdi, prava priča moglo bi biti tih šest milijuna eura. Preračunato u kune, nekih cca 44-45 milijuna kuna. Dodajte tome kamate i zapravo ćemo doći na 7-8, ako ne i deset milijuna eura za koje Mamić, u to budite sigurni, ima papire.

- Nowotnyju sam isplatio 1,6 milijuna eura iz svog džepa. Samo Balaban i Nowotny su 2,6 milijuna eura. Ima i drugih kojima sam dao 7-8 milijuna eura svoje love (...) Dinamo mi je dužan još barem 6 milijuna eura. Nikada mi nije vratio taj dug. Spašavao sam mrtvog konja. To je javna stvar, Dinamu sam već 2002. posudio 20 milijuna - tvrdi Mamić.

Klasična zamjena teza. Da, dame i gospodo, vjerovali ili ne, na kraju bi još moglo ispasti da je Dinamo dužan Mamiću.

E da, to smo vam zaboravili reći, ne čini on ovo sve skupa zbog sebe. Nego zbog nas. Bori se čovjek, kaže, za pravdu i poštenje.

E, pa sutra ujutro u Osijeku. Presuda. Neka bude pravedno i pošteno.  

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Puta Madre 05.06.2018.

    Odeeeeeee najveći razbojnik haaaahahahahaha.

  • 05.06.2018.

    Hbg, Maminjo povećaj davanja za kampanju hdz, uloži malo u svoju slobodu, očito da su neki financijski izvori presušili.;D

  • Koment13 05.06.2018.

    kad mu izriču presudu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare