To je to što me zanima!

Zaboravljena igra s Draženom iz 1989.! Evo kako je izgledala

Španjolska softverska tvrtka Tapo Soft na tržište je 1989. izbacila videoigru 'Dražen Petrović basket'. Mogla se igrati na Amstradu, Spectrumu, Commodoreu, PC-u...
Vidi originalni članak

Dražen Petrović u Realu je igrao samo jednu sezonu prije nego je u ljeto 1989. otišao u NBA, u Portland Trail Blazerse. No i u toj jednoj godini košarkaški je Mozart ostavio duboki trag.

Dražen je i prije odlaska u Real bio svjetski poznati igrač te nije bilo tvrtke koja nije željela iskoristiti Petrovićev marketinški potencijal.

Španjolska softverska tvrtka Tapo Soft tako je 1989. na tržište izbacila videoigru "Dražen Petrović Basket". Mogla se igrati na Amstradu, Spectrumu, Commodoreu, PC-u, a u to vrijeme imala je i naprednu grafiku.

Današnji klinci to vjerojatno ne bi rekli, no krajem 80-ih košarka i nogomet su se na kompjuterima igrali iz ptičje perspektive i svi igrači izgledali su isto.

Tako je i s Draženovom igrom, njega se na terenu nije moglo raspoznati, Tapo Soft je samo uzeo Petrovićevo ime i prezime.
Koš je bilo gotovo nemoguće postići, o 100 poena mogli ste samo sanjati, no u ono vrijeme to je bilo vrh.

Naslovnu fotografiju videoigre objavio je Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović na Facebooku uz upit zna li netko više informacija o tome, na što se u komentar javio Španjolac Felipe Sánchez i poručio:

"Imam je ja i htio bih je donirati muzeju. Kako to mogu učiniti", pitao je.

 

Topo Soft se ugasio 1994. zbog financijskih problema, no za nas, Dražena i njegovu obitelj stvorio je nešto besmrtno...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • rashomonn 10.10.2017.

    Neki dan ste pisali kako je prošlo 32 god kako je Petrović ubacio juniorima Olimpije 112 koševa, e pa gospodo novinarčići na današnji dan, takođe pre 32 god., Babić iz Zadra je postavio SVETSKI REKORD sa datih 144 koša seniorima Nikozije u kupu Radivoja Koraća.

  • Spasilac 10.10.2017.

    Kakav drzen kad niste kosarkaska nacija isto ko kinez fudbaler,zalosno je sto vam je drazen najbolji ikada i da do sada niste imali boljeg kod nas uvek neko bude kao onaj sto ne igra ama bas uvek

  • giustizia 10.10.2017.

    Lako je bilo osvajati trofeje, olimpijska i svjetska zlata kad su u istoj ekipi bili jos ; Petrović Draz i Aca, Čutura, Kukoč, Paspalj, Obradović, Zdovc, Vranković, Divac, Arapović, Rađa, Saša Đorđević, Perasović, Danilović, Komazec, Radulović . . . . to je ta generacija nepobjedivih Jugoslavena. Ne zaboravimo i onu ispred isto tako fenomenalnu; Kicanovic, Dalipagic, Delibasic, Cosic, Korac, Jelovac, Solman, Tanjevic, Zeravica ..... jaaoooooo Ju go slavija, Ju go slavija ........ dani ponos i slave !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare