To je to što me zanima!

Zadar se konačno maknuo s dna, Šibenčani uvjerljivi

Jednim bodom osvojenim u gostima kod Varteksa nogometaši Zadra su preskočili Sesvećane, koji su izgubili u Rijeci u najefikasnijoj utakmici kola
Vidi originalni članak

Hajduk i Dinamo bore se za naslov, a dosadno nije ni ostatku HNL-a. Borba za ostanak uvijek je aktualna, ove sezone puno je i onih koji se bore za Kup Uefe. Jedna od tih momčadi je i Slaven Belupo, treća momčad prvenstva uoči gostovanja Cibalije u Koprivnici. Veliki favorit bila je domaća ekipa, pogotovo s obzirom da je Cibalia došla bez deset prvotimaca!
- Cibalia nema samo 11 igrača, ima nas 25 i svi želimo svoju šansu. Pokazali smo da je zaslužujemo - reći će nakon utakmice vinkovački junak Tomislav Čuljak. Ušao je u nastavku, u trenucima kada je Slaven vodio 1-0 golom Alena Marasa iz 30. minute. Na svoj trenutak čekao je do posljednje minute. S više od 20 metara potegnuo je ljevicom i fantastično pogodio mrežu golmana Rodića. Žale se domaći da je Cibalia zabila iz prvog i zadnjeg udarca na gol...
- Nezadovoljni smo, naravno da jesmo. Imali smo inicijativu svih 90 minuta, imali šanse... Ali nismo zabili, pa smo primili, po onom starom pravilu - rekao je Alen Maras.
Kiks Koprivničana iskoristio je Šibenik. Na Šubićevcu su Šibenčani u pola sata 'riješili' Inter, nakon toga je bilo dovoljno utakmicu mirno privesti kraju. Ermin Zec pogađao je triput, Gović jedanput.
- Igrali smo agresivno od početka, zabijali šanse koje smo imali i na kraju smo zasluženo pobijedili - rekao je igrač utakmice Ermin Zec. I ovoga su poslijepodneva na tribinama sjedili skauti europskih klubova. Imali su što vidjeti, ali i čuti. Funcuti su jasno poručili: "Ermine, nemoj u Njemačku!"
- Drago mi je što me gledaju skauti, mislim da će na ljeto biti vrijeme za odlazak. Ali još ćemo vidjeti, pred nama je još puno utakmica do kraja sezone - kaže skromni Ermin.
- Moja igra? Neka drugi procijene, valjda je bilo ok... - dodao je šibenski golgeter.
Na Kup Uefe računa i Rijeka. Sharbini, Budicin i Cerić pogađali su mrežu Sesvećana na Kantridi, Pollozhani i Vojnović su zabijali Radmanu.
- Nije bilo lako, nimalo, ali moramo biti zadovoljni s ova tri boda. Mislim da zadovoljni mogu biti i navijači, vidjeli smo jednu lijepu i otvorenu utakmicu - ocijenio je trener Rijeke Robert Rubčić, a Srećko Lušić, strateg Croatije, dodao:
- Da smo poveli, sve bi vjerojatno bilo drugačije. No primili smo tri jako naivna, jeftina gola i to nas je koštalo poraza.
Osim one u Maksimiru, bez golova je završio i okršaj Zadra i Varteksa. Drugi put u dva tjedna Zadrani su došli u Varaždin, prošli put su ostali praznih ruku (0-2).
- Znali smo da možemo ovdje odigrati, došli smo po bod ili tri. Ni na prošlom gostovanju ovdje nismo bili daleko, ali tada smo imali manje sreće - rekao je zadarski veznjak Marin Ljubičić. O sreći je govorio i Goran Mujanović:
- Nije bilo sreće, iako smo napadali, pokušavali, pogotovo u drugom poluvremenu. Morat ćemo u nastavku sezone igrati puno bolje ako želimo do trećega mjesta.

1. HNL, 23. KOLO
RIJEKA - CROATIA SESVETE 3-2 (An. Sharbini 30, Budicin 51, Cerić 55 / Polozhani 46, Vojnović 74)
ŠIBENIK - INTER 4-0 (Zec 2, 23, 29, Rodić 12)
SLAVEN BELUPO - CIBALIA 1-1 (Maras 30 / Čuljak 90)
VARTEKS - ZADAR 0-0
DINAMO - OSIJEK 0-0
HAJDUK - ZAGREB 2-0 (Kalinić 45-11m, Andrić 52)
POREDAK: Hajduk 51, Dinamo 49 S. Belupo 36, Šibenik 35, Rijeka 35, Varteks 31, Osijek 29, Zagreb 28, Cibalia 27, Inter 21, Zadar 20, Croatia Sesvete 20.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • torca1950 22.03.2009.

    dobro kolo...nije ni liga loša ove godine...pohvale

Komentiraj...
Vidi sve komentare