To je to što me zanima!

Zadrani nemoćni protiv Crvene zvezde pred četiri tisuće ljudi

Nakon poraza Cibone u Podgorici, poražen je i Zadar. U Krešinom domu gostovala je Crvena zvezda i pobijedila 79-63. Zadržala je stopostotni učinak na startu lige
Vidi originalni članak

Ni četiri tisuće gledatelja nisu pomogle momčadi Ante Nazora. U petom kolu ABA lige Zadar je doživio treći poraz, na svojem terenu, protiv prvog favorita za osvajanje regionalnog naslova. Crvena zvezda bila je bolja s 79-63.

Zadar je zabio samo deset poena u prvoj četvrtini, što je bio najbolji dokaz koliko je čvrsta obrana Beograđana u novoj sezoni. Na poluvrijeme se otišlo sa sedam razlike za goste (30-37), no u trećoj četvrtini Marcus Williams, Luka Mitrović i Nikola Kalinić vuku napade kojima je Zvezda zabila 28 poena za deset minuta igre. 

Najveća prednost bila je 18 razlike (53:71) s polovice posljednje četvrtine, što su Zadrani smanjili na konačnih 79-63. Filip Kraljević imao je 14 poena i devet skokova za Zadar. Luka Mitrović predvodio je goste sa 16 poena. 

Cibona je izgubila u subotu u gostima kod Budućnosti (101-79), koja je kao i Crvena zvezda na omjeru 5-0 na početku lige. Zadar je pao na 2-3, Cibona je na 1-4, a jedini hrvatski klub koji bi mogao na pozitivan učinak jest Cedevita. Igrači Jasmina Repeše u ponedjeljak u 20:30 dočekuju Igokeu u potrazi za trećom pobjedom u prvih pet kola. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • NedeljkoPantic 27.10.2014.

    Necu da opravdavam ljude koji su doveli vase klubove ovde gde su sada, ali nije to tako sve ni jednostavno. Kosarka nije toliko profitabilan sport koliko se misli, zivi se od sponzora manje vise.i u nekim slucajevima od maticnog grada kluba. Danas je manje vise sve politika....kada dodje vreme kampanje drzava ce uloziti pare u neki klub ako ce u tome imati interesa. Kod je nas trenutno zvezda pod patronatom drzave, nekad je to bio partizan. Radnicki iz kragujevca je ugasen, vojvodina koja je nekad bila u aba je pred bankrotom. Razumem da to nisu u velikani iz proslosti kao split i zadar ali su bili njihov ekvivalent barem kvalitetom u doba kada su bili u Aba. Svi misle da je resenje krize jednostabno ubaciti neke klince da igraju i skresati troskove maximalno moguce... Danas ne mozes kupiti igraca da valja, a pogotovo nekog mladog bez 50 k eura...minimum...i taj igrac ce biti kao ovaj neki grk u partizanu kazekoglu...koji je neki prospekt za buducnost a daj boze da bude ista od njega :)

  • Željezni krug 27.10.2014.

    Istįnį za volju ono je bįlo gadljįvo gledat

  • pops 26.10.2014.

    Bilo bi mi lako da te ne volim....sve je rekla pisma nakraju. Zvezda drugi svit, idemo dalje, nisu ovo porazi oko kojih triba glavu razbijat. I da, bilo je jače od 4000 ljudi sigurno, je da nikad neznan procjenit al brat bratu ovo je bilo očito haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare