To je to što me zanima!

Zagreb dobio Švicarce i stigao do rekordnih 16 bodova u LP-u

U posljednjoj utakmici skupne faze natjecanja u rukometnoj Ligi prvaka (skupina A), Zagreb Croatia Osiguranje je s 31-28 slavilo protiv švicarskog Schauffhausena
Vidi originalni članak

Zagreb je u posljednjem susretu u skupini Lige prvaka slavio protiv Schauffhausena 31-28.

Time su momci Ivice Obrvana potvrdili već ranije osigurano drugo mjesto u skupini, ali su istovremeno stigli do rekordnog 16. boda u Ligi prvaka.

Sjajan postotak realizacije šuta imali su rukometaši Zagreba koji su pogodili 70 posto udaraca upućenih prema švicarskim vratima. Najbolji u tom segmentu bio je Zlatko Horvat s 8 postignutih golova, dok su Marino Marić, David Špiler i Jakov Gojun zabili po pet. Kod gostiju, koji su imali 54-postotnu realizaciju, najefikasniji je bio Aleksandar Stojanović (6).

No ipak, junak pobjede ove subote bio je vratar Marin Šego koji je obranio čak 18 lopti za razliku od "kolega" s druge strane koji su u 60 minuta obranili sedam lopti. Podatak koji bi mogao zabrinuti trenera Obrvana su tehničke pogreške kojih je u ovom susretu bilo čak 20.

Uz Barcelonu, Zagreb i Savehof prošao je i Schauffhausen s obzirom da francuski Chambery nije uspio nadoknaditi 44 gola zaostatka u utakmici protiv Bosne. Slavio je Chambery s 40-19, no to nije bilo ni približno dobro za prolaz.

Recimo i da je ždrijeb osmine finala Lige prvaka u utorak, a mogući protivnici Zagreba su poljski Vive Kielce, Ademar Leon, te Metalurg iz Skopja ili slovenski Cimos. Ukoliko Metalurg u nedjelju svlada njemački HSV on će biti treći u bubnju za utakmicu sa Zagrebom.

Rukometna Liga prvaka, 10. kolo:

Skupina A:

ZAGREB CO - Schauffhausen 31-28

Chambery - Cimos 40-19

Savehof - Barcelona (nedjelja)

Redoslijed: 1. Barcelona 16 (-1), 2. Zagreb CO 16, 3. Savehof 10 (-1), 4. Schauffhausen 8, 5. Chambery 8, 6. Bosna 0.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Kroatien 26.02.2012.

    To mogu samo naši rukometaši takve rezultate postič svaka im čast a sa druge strane ne pridaje im se pažnja kakvu zaslužuju.

  • cunyzg 26.02.2012.

    Jel ovaj Balić u životu bio zdrav ? I reprezentacija i Zagreb u zadnje vrijeme igraju bolje bez njega....

  • sunshine7 26.02.2012.

    Bravo za decke..:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare