To je to što me zanima!

Zagreb novi prvak Hrvatske! Cedevitu su pomeli 'metlom'

Košarkaši Zagreba napravili su povijesni uspjeh osvojivši prvi hrvatski naslov. U trećoj utakmici u Podsusedu svladali su Cedevitu 89-85 nakon produžetaka
Vidi originalni članak

Tako je bilo najprikladnije. Kruno Simon, kapetan koji je u klubu iz Trnskog  'oduvije'”, sedam sekundi prije kraja pogodio je oba slobodna bacanja, odveo “mrave” na četiri razlike i zapečatio prvi naslov prvaka u povijesti.

- Igrači su me pitali hoće li se braniti ili raditi prekršaj ako bude samo plus tri. Rekao sam im da će Kruno pogoditi oba, maksimalno sam vjerovao u njega - rekao je Ivica Burić, trener koji je vodio Zagreb i završnici sezone i odveo ga do uspjeha.

Vrijeme je isteklo, a Luka Žorić zgrabio je loptu, napucao je nogom u krov dvorane u Podsusedu i bacio se u zagrljaj suigrača. I njemu, najboljem igraču “mrava”, ovo je puno značilo. Titulom se oprostio od kluba u kojem je postao zvijezda, a karijeru će nastaviti u Unicaji iz Malage.

- Ovo je najljepši mogući oproštaj, želio sam ostaviti klub s dvostrukom krunom i u Euroligi - rekao je Žora.
No, glavnu ulogu sinoć je imao Simon. Od 26 koševa, 13 je zabio u posljednjih sedam minuta.

- Ovo je ogromno! Čast mi je što sam bio kapetan ove momčadi.

Dok su “mravi” primali pehar i medalje, igrači Cedevite skrušeno su sjedili sa strane. No, ne i trener. Aco Petrović nije imao dovoljno dostojanstva da ostane. Otišao je iz dvorane prije konferencije za medije. Vjerojatno i iz Cedevite.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • BORISARAMBAI 05.06.2011.

    Sad će nam to Emil sve lijepo naplatit s kamatama što je uložio u ovaj projekt Cedevite

  • riman 05.06.2011.

    mislim da bi cedevita bolje prošla u euroligi.oni bi se pojačali za sljedeću sezonu,dok će zagreb rasprodati ekipu.

  • 20bucks 05.06.2011.

    Buriću nemaš ti veze s vezom a kamoli s time što je kkzagreb prvak. Ti si samo klaun koji je skakutao pored terena ne bi li te čelništvo kluba opazilo i pomislilo kako si stvarno i baš ti taj koji dirigira razvoj situacije na terenu. Ti si u rangu s onim Kalpićem i obojici vam je zajedničko samo to da mislite da ste treneri a nažalost ljudi koji misle da znaju košarku su vam dali priliku da budete na mjestu trenera i to je sve. Aco kakav god da je temperamentan je gospodin čovjek za tebe i normalno da neće sjedit pored takve prevare od trenera koja je uz pomoć kumovanja sa sudačkim lobijem osigurala uvijete da kkzagreb lakše dođe do naslova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare