Kao i prethodne tri godine, na spomen Zagreba i utrke na Sljemenu, prvo što skijašicama pada na pamet su:
- Štrukle. Obožavam ih - rekla je češka skijašica Šarka Zahrobska, koja je prošle godine bila treća.
- Sve momčadi imaju svoje nutricioniste i liječnike, koji im preporučuju prehranu. Ali kad vide štrukle, 'polude’ - kaže Dragomir Gojkić, jedan od mnogih ljudi zaduženih za prehranu skijašica.
Skijašice zahtijevaju da na meniju bude što više voća, a najslabije jedu masnu hranu.
- Oduševljava ih naša hrana. Skijašice ne jedu previše masnu hranu, ali zato njihovi treneri i ostali operativci 'gutaju’ punjene lungiće, ražnjiće i ostale delicije - kaže kuhar Gojkić.
DORUČAK
- kuhana jaja, koktel-kobasice, hrenovke
- suhomesnati proizvodi
- piletina, puretina, pastrve
RUČAK
- razna bijela riba
- tjestenina na razne načine, bijelo meso
- teletina, velik izbor salata
VEČERA
- rižota od morskih plodova i piletine
- štrukle sa sirom i špinatom
- voće i povrće, sir i vrhnje