To je to što me zanima!

Zagrebov bombarder uskoro će dominirati parketima Europe...

Stipe Mandalinić autor je gola proteklog mjeseca u Seha ligi. Zagrebov lijevi vanjski, a uskoro vjerojatno i udarna snaga Hrvatske, zabio je fantastičan gol Tatranu sredinom listopada
Vidi originalni članak

Znam ponekad stati i na gol na treningu, ne bojim se lopte. Čiji udarac ne bih volio braniti? Svoj, iskreno je jednom prilikom odgovorio Stipe Mandalinić (24).

Zagrebov 'bombarder' ima jedan od najjačih udaraca u rukometnom svijetu. Nešto kao Mikkel Hansen. Ako ima svoj dan, ne postoji niti jedan golman koji mu može stati na kraj. Ove, a djelomično i prošle, sezone osjetili su to mnogi, a jedan od onih koji će ga sigurno zapamtiti je Vadim Bažnik.

Golman Tatrana sredinom listopada u susretu sa Zagrebom na svojoj je koži osjetio bombu Stipe Mandalinića. Taj gol navijači su izabrali za najbolji u listopadu u Seha ligi. Zagreb je potegnuo polukontru, lopta je stigla do Stipe koji je skočio sunožno s 10, 11 metara i zabio sirotom Bažniku kroz ruke. Možda za njega i bolje da to nije obranio s obzirom na snagu udarca Zagrebova lijevog vanjskog.

Poziv u reprezentaciju

Vrlo dobre igre na početku ove sezone dovele su Stipu i do reprezentacije ovaj tjedan. Željko Babić pozvao ga je na okupljanje i treninge u Umagu, a Stipe će izbornika i njegove pomoćnike pokušati uvjeriti da napokon zaslužuje pravu priliku da se dokaže i u reprezentativnom dresu. Pred njim su Svjetsko prvenstvo, a onda i EP u Hrvatskoj. Iako je još relativno mlad, Stipe iza sebe već ima dvije teške ozljede koljena i gotovo dvije pune godine izgubljene upravo zbog toga.

Imamo li napokon novog Lackovića?

I dalje se u utakmicama zna izgubiti, raditi velike pogreške svojstvene mladim igračima, no kada je u naletu, nema te obrane i toga golmana koji će ga zaustaviti. Podsjeća li vas ovaj opis na nekoga iz prijašnjih godina Kauboja? Da, u Mandaliniću bismo mogli dobiti novog Blaža Lackovića, bombardera koji će znatno olakšati posao Duvnjaku, Karačiću i ostaku momčadi. Nastavi li ovako i svede li svoje pogreške na minimum, Stipe bi u godinama pred nama mogao vladati europskim parketima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lukša 04.11.2016.

    Stipe je odavno trebao biti u reprezentaciji čak i prije ozljede je bio najbolji lijevi vanjski.

Komentiraj...
Vidi sve komentare