To je to što me zanima!

Zagrebu Kup! Mali klub iz Trnskog u jednoj novoj eri

Osvajanjem prvog trofeja u 38-godišnjoj povijesti, KK Zagreb CO najavio je da će imati značajniju ulogu u hrvatskoj košarci
Vidi originalni članak

Bilo je ružnih scena u polufinalu između Zagreba CO i Zadra. Aco Petrović i neki njegovi igrači, isprovocirani nekim zaista sramotnim sudačkim odlukama, dali su povod sucima da im podijele čak pet tehničkih pogrešaka. Ponašanje nervoznih Zadrana pomoglo je sucima da ih izbace s Final Foura. I daju priliku “mravima” da u nedjeljnom finalu osvoje prvi trofej, što su oni i učinili svladavši gradskog rivala Cibonu. Završni je susret bio čist. “Mravi” su željom i borbenošću dobili “velikog brata”.
- Sačuvali smo dostojanstvo Kupa, što je iznimno bitno nakon subotnjih događaja - rekao je trener Zagreba Željko Pavličević.
Na 17. završnici Kupa “mravi” su konačno otišli do kraja. A i prije njenog početka sve je upućivalo na to. Prvi su put bili domaćini završnog turnira, počeli su projekt stvaranja velikoga kluba, pripremaju se za selidbu iz Trnskog u novu dvoranu... A ovaj trofej sigurno je pravi poticaj i velik korak u tom smjeru. Možda je i HKS pomogao delegiranjem sudaca “koji mrze Acu”. No ako su “mrave” suci i gurnuli u finale, i to je tek naplata starih dugova, štete koju su godinama radili malom klubu iz Trnskog.
Naposljetku, ni pokojni Krešo ne bi mogao biti nezadovoljan. Nije pobijedio Zadar, ali njegov je Kup osvojio klub koji u sastavu ima najviše Zadrana - Dundovića, Ružića, Vrsaljka, Morovića (koji nije imao pravo nastupa) i Jakova Vladovića, koji je peti put uzeo ovaj trofej, ali prvi put ne kao član Zadra.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hacker-ri 11.02.2008.

    LoPOVLUK!

Komentiraj...
Vidi sve komentare