To je to što me zanima!

Zambija se oprostila od obrane naslova, Nigerija prošla dalje

Uoči zadnjeg kola u skupini C Afričkog kupa nacija, koji se održava u Južnoafričkoj Republici, Burkina Faso trebala je bod u susretu protiv aktualnog prvaka Zambije
Vidi originalni članak

Zambija neće imati priliku obraniti naslov na Afričkom kupu nacija nakon što ni nakon trećeg susreta u skupini nije upisala pobjedu. Nogometaši Burkine Faso obranili su svoj gol i izborili prvo mjesto u skupini...

Uoči posljednjeg kola u skupini C Afričkog kupa nacija, koji se održava u Južnoafričkoj Republici, Burkina Faso trebala je bod u susretu protiv aktualnog prvaka Zambije, dok je Nigerija trebala pobjedu u susretu protiv Etiopije za prolazak.

Jedan od favorita za naslov, Nigerija, svoj je dio posla obavio na jedvite jade. Nakon dva kaznena udarca pred sam kraj utakmice, oba opravdana, Victor Moses matirao je najprije vratara Bancha, a potom i braniča koji je zbog crvenog kartona spomenutog golmana morao stati među vratnice.

Moses je u 80. poslao Bancha u krivu stranu, a potom mu je branič Etiopije pročitao udarac, ali je isti bio prejak za nekog tko nema vratarskog iskustva.

Loša stvar za Nigeriju jest ta što Zambija nije pobijedila, te u četvrtfinalu mora igrati protiv prvoplasirane momčadi skupine D - Obale Bjelokosti.

Zambija je u drugom susretu skupine C remizirala bez golova protiv Burkine Faso. Ništa se nije dogođalo sve do 80. minute kada se "pročulo" da je Nigerija povela protiv Etiopije. Tada je Zambija pokušala kreirati nešto prema naprijed, ali su se po izrazito lošem terenu svi napadi razbijali poput valova o stijene.

Burkina Faso je na koncu s pet bodova i boljom gol-razlikom od Nigerije (koja je također sakupila pet bodova) osvojila prvo mjesto u skupini, te čeka boljeg iz susreta Toga i Tunisa. U slučaju da ne bude pobjednika, Togo će proći u četvrtfinale zbog bolje gol-razlike.

Recimo i da je Burkina Faso po prvi put prošla grupnu fazu natjecanja kada se turnir nije održavao u toj državi.

Afrički kup nacija, 3. kolo, skupina C:

Nigerija - Etiopija 2-0 (Moses 80-11m, 90-11m)

Zambija - Burkina Faso 0-0

Redoslijed: 

1. Burkina Faso 5, 2. Nigerija 5, 3. Zambija 3, 4. Etiopija 1


Idi na 24sata

Komentari 4

  • kristofor_kolumbo 30.01.2013.

    Jedva cekam utakmicu Obala Bjelokosti - Nigerija. To ce bit gust gledat. Dvije ponajbolje Africke reprezentacije i svaka moze pobijedit :)

  • JosipGrahovac 29.01.2013.

    Moses igracina,oba puta sam sebi asistira :D iznudi i zabije :P

  • Buzer 29.01.2013.

    Volim ovaj kup nacija igra se u prvom mjesecu malo da se odmorim od eu nogometa a svatko moze svakog dobit :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare