To je to što me zanima!

Završio crni niz: Murray u Queensu prekinuo tradiciju

Čak 71 godina prošla je od posljednjeg trijumfa Britanca u Queensu. Andy Murray pobijedio je u finalu Blakea 7-5, 6-4 i prekinuo taj negativni niz
Vidi originalni članak

Čekali su Britanci dugu 71 godinu na svog pobjednika u Queens Clubu. Bunny Austin je podigrao pehar davne 1938. i otad traje veliki post. Ništa se nije promijenilo sve do pojave Andyja Murraya, Škota koji trenutno igra najbolji tenis u karijeri.
- Stvarno, cijeli tjedan igrao sam na izuzetno visokoj razini. Ovo je možda i najbolji tenis u mojoj karijeri - rekao je Murray nakon pobjede 7-5, 6-4 u finalu protiv Jamesa Blakea. Amerikanac je u polufinalu prošao Andyja Roddicka, koji je morao predati zbog ozljede i time olakšao Murrayu put do naslova koji je olakšao život svim sljedećim britanskim tenisačima.
- Bio sam nervozan kada su mi rekli da niti jedan Britanac tako dugo nije osvojio ovaj turnir, no uspio sam. Dobio sam šansu i nisam je smio propustiti - kaže Murray, četvrti igrač svijeta i prvi nositelj u Queensu. Iako rezultat nudi pomisao da je u finalu imao relativno lak posao, ovo je zapravo bio najteži Murrayev meč ovoga tjedna. Iskoristio je obje prilike za break u prvom setu, Blake jednu od svoje dvije. U drugom je Murray uzeo samo osam poena na Blakeov servis, ali pola od toga je sabrao u jedan gem. I uzeo break vrijedan pobjede. U prevečerje Wimbledona jako dobra najava, ni tamo već dugo nije slavio jedan britanski tenisač.
- Osvojiti Grand Slam je jedino što mi još preostaje. Wimbledon? Zašto ne bi to napravio već tamo, vjerujem u sebe - kaže Murray.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare