To je to što me zanima!

Zbogom u 20-ima: Otišle su iz profesionalnog sporta prerano

Naša Janica Kostelić okončala je karijeru kad joj je bilo 25, kao i Ivana Brkljačić te Ana Jelušić. U 23. godini od plivanja se upravo oprostila sjajna Rebecca Adlington
Vidi originalni članak

Volim plivanje, ali više se neću natjecati. Oduvijek sam htjela otići na vrhuncu. S 23 se osjećam starom jer su počele dominirati mlađe plivačice, rekla je Engleskinja Rebecca Adlington.

Višestruka osvajačica olimpijskih zlata u plivanju karijeru je završila sa samo 23 godine, godinu manje nego što je, kad je okončala karijeru, imala Vukovarka Mirna Jukić.

- Bio je to emotivan trenutak, cijela karijera mi je proletjela pred očima. Oproštaj profesionalca nije lak, treba se poslije vrlo dobro prilagoditi životu bez treninga, bez omiljenog sporta - kazala je Mirna.

Da život poslije karijere nije lak potvrdila je i Ivana Brkljačić.

- To je problematika o kojoj se mora razgovarati. Ne možete vjerovati kroz kakvo razdoblje prolaze sportaši nakon karijere. Teško je pomiriti se s krajem - tvrdi Ivana, bacačica kladiva.

Ona je karijeru prekinula zbog ozljede leđa. Slično kao Janica.

- Pričalo se da sam se zasitila skijanja, no pravi je razlog bio strah od težih ozljeda - objasnila je Janica Kostelić.

Otišla je s 25. Ostavila je malu nadu da će se vratiti. Tako je rekla. Nikad se nije vratila.

Kokain u krvi iako ga ‘nije uzimala’

Martina Hingis bila je 209 tjedana broj 1. S 22 se umirovila pa se vratila. U 2007. bila je pozitivna na kokain, no tvrdi da ga nije uzimala.

Otišla, a da nije osvojila turnir

Ana Kurnjikova se umirovila s 22 godine. U singlu nikad nije osvojila niti jedan WTA turnir iako je prema zaradama, zbog ljepote, bila u vrhu.

Otišla je jer želi djecu učiti plivati

Rebecca Adlington napustila je s 23 godine plivanje odlučivši kako joj je cilj da svako dijete prije osnovne škole može preplivati 25 metara.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • jazz2610 09.02.2013.

    Sportaš treba otići u "mirovinu" kad mu tijelo počne slati signale da više ne može izdržati. Nijednom sportašu nije lako donijeti tu odluku.Što se Janice tiče, napravila je pravu stvar. Ima iza sebe sjajnu karijeru, a u životu je okrenula novu stranicu i čini mi se da uživa.

  • jojneznam 08.02.2013.

    šteta za janicu, mogla je još koju sezonu vladat svjetskim skijanjem !!!!!

  • RealmadriD_4 08.02.2013.

    Janica vs Ana jelušić?? ..Nrzz dali se može uopce rec da je Jelusic imala karijeru s obzirom sta je Janica sve osvojila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare