To je to što me zanima!

Zbor sportskih novinara osudio Červarov istup

Predsjednik Hrvatskoga zbora sportskih novinara Jura Ozmec potpisao je priopćenje u kojemu stoji da su izbornikove metode neprihvatljive
Vidi originalni članak

U četvrtak navečer smo, na žalost ne prvi put, na ekranu Hrvatske televizije svjedočili neprimjerenom ispadu Line Červara. Koristeći skupe minute TV prijenosa, glavni trener hrvatske rukometne reprezentacije osuo je "drvlje i kamenje" na urednike, novinare i upravu jedinog hrvatskog sportskog dnevnika, Sportskih novosti, proglašavajući spomenute čak i neprijateljima rukometne reprezentacije.
Ne želeći umanjiti značaj Line Červara kad je u pitanju rukomet i hrvatska rukometna reprezentacija, moramo reagirati i ponovno upozoriti na potpuno krivo mjesto i krivo vrijeme za spomenuti Červarov istup. Lino Červar se, naime, huškački obrušio na Sportske novosti napadajući neargumentirano putem jednog medija drugi, što smatramo neprihvatljivom praksom i metodama. Jer ni Lino Červar ni bilo tko drugi ne smije nikad koristiti javni medij za obračune bilo koje vrste.
Lino Červar bi, ako baš želi reagirati na novinarske tekstove, morao koristiti institut Vijeća časti Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog zbora sportskih novinara, a ne se pred televizijskom publikom obračunavati s nekim tko mu u tom trenutku ne može odgovoriti.
Ukoliko, pak, Lino Červar misli da bi novinari trebali svoje tekstove davati njemu na lekturu ili da bi svi novinari trebali bespogovorno hvaliti svaki njegov potez, najbolje bi bilo da prvo prouči zakonske tekstove o novinarstvu i slobodi riječi, koji su na njegovu saborsku adresu stizali proteklih godina, stoji u priopćenju HZSN-a, čiji je predsjednik Jura Ozmec ujedno novinar HTV-a, koji je Červar iskoristio za svoju 'paljbu'.
Podsjetimo, Červar je nakon utakmice protiv Norveške rekao kako ga novinar SN-a "napada i okreće igrače protiv njega". Prije ovog ispada o utakmici je izgovorio jedva dvije rečenice...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • gremljin 26.01.2008.

    e,moji novinari...samo piskarate i piskarate...a radi Lina i repke se uzimaju bolovanja i godišnji...naime, oni osvajaju medalje, a snovinari koji laprdaju i seru bljuzge,samo nadimak \"konjine\" (isprika tim lijepim životinjama)

  • buzdovan 26.01.2008.

    Zoks, u pravu si! On je hrvatina. Kada naraste možda postane i Hrvatina...

  • zoks 25.01.2008.

    znači da novinari mogu srat po kome hoće, javnost je smo njihova, a oni su nam bogom dani. Ne dirajte Linu on je hrvatina i zato vam smeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare