To je to što me zanima!

'Želiš biti kao Dražen? OK, ali odazovi se u reprezentaciju...'

Mario Hezonja u Portlandu će nositi broj 44, koji je nosio i legendarni Dražen Petrović. To nije najbolje sjelo njegovoj majci Biserki koja mu je poručila: "Reprezentacija je svetinja!"
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (24) novi je igrač Portland Trail Blazersa. Potpisao je na dvije godine uz minimalnu plaću od 1,7 milijuna dolara godišnje, a na dresu će nositi broj 44.

Isti je to broj koji je nosio i jedan od najvećih hrvatskih sportaša, nikad prežaljeni "košarkaški Mozart", Dražen Petrović. Šibenčaninu je to bio prvi NBA klub u kojeg je stigao 1989. iz Real Madrida.

- Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice - rekla je za tportal Draženova majka Biserka Petrović.

Ipak, dodala je i drugu stranu priče.

- Ovih putem poručila bih mu kako bih željela da se redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja!

VELIKA GESTA Mario Hezonja u čast Draženu uzeo njegov broj u Portlandu...

Podsjetimo, Hezonja se još 2017. odbio odazvati na EuroBasket, kad je izbornik bio upravo Draženov brat Aleksandar, a nije igrao ni kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini. Štoviše, nije se javio ni novom izborniku Veljku Mršiću uoči nastupa naših košarkaša na Ljetnoj ligi.

S druge strane, Dražen se redovito odazivao pozivu u nacionalni dres. Pa čak je i 1993. godine igrao kvalifikacije za EuroBasket iako bi reprezentacija i bez njega vrlo vjerojatno bez problema izborila završni turnir. A po povratku s tog turnira u Poljskoj je i poginuo...

- Pa sjetite se ljeta 1993. kad je Dražen, bez razmišljanja, s ozlijeđenim koljenom odlučio igrati u hrvatskom dresu kvalifikacije za EuroBasket. Mnogi igrači danas na takvo nešto ne bi pomislili i zato poručujem Hezonji da tako prati Dražena i njegovu ostavštinu - zaključila je Biserka Petrović.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • FASTT 07.07.2019.

    Za ovu lopovsku drzavu se nitko normalan ne bi ni trebao odazvat

  • surivlaj 05.07.2019.

    Nedajte mu tu majicu

  • 04.07.2019.

    grijat ce klupu drazen nije mogao u onoj jakoj ekipi dobit minutazu ali je u netsima bio gazda

Komentiraj...
Vidi sve komentare