To je to što me zanima!

Žestok obračun na Wembleyju: Engleska policija pendrecima udarala mađarske navijače!

Policija je bila u prednosti s opremom i nakon nekog vremena stanje se primirilo. Ima uhićenih, a razlog je, potvrdila je londonska policija, rasizam, baš kao i na zadnjoj utakmici Mađarske i Engleske
Vidi originalni članak

U osmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru Engleska je na Wembleyju odigrala 1-1 protiv Mađarske, no početak utakmice nisu obilježili akteri na terenu, već navijači.

Na tribinama mitskog stadiona došlo je do žestokog obračuna između navijača i domaćih organa reda i mira, policajci su pendrecima udarali po mađarskim pristašama. Jasno, policija je bila u prednosti s opremom i nakon nekog vremena stanje se primirilo.

- Ovo su bile zabrinjavajuće scene - opisao je BBC.

- Mađarski navijači brojčano su bili nadmoćni i stjerali policiju u kut, no kada je policiji stigla pomoć, situacija se promijenila.

Razlog svemu, potvrdila je londonska policija, bili su rasistički povici. Očito utakmice Mađarske i Engleske ne mogu proći bez toga, za onu prvu Fifa je kaznila Mađare jednom utakmicom iza zatvorenih vrata i novčanom kaznom od 20.000 švicarskih franaka zbog "rasističkih incidenata".

Tada je utakmicu dobila Engleska s 4-0, a britanski su mediji izvještavali o rasističkim uzvicima, oponašanju majmunskog glasanja koji su bili upućeni veznjaku Judeu Bellinghamu i napadaču Raheemu Sterlingu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 7vuk777 13.10.2021.

    očekujem reakciju državne pravobraniteljice.tko sme da vas tuće i engleska mora odgovarati pred međunarodnim sudom to vam tvrdim ja držnavna pravobraniteljica hr

  • 7vuk777 13.10.2021.

    gdje su sad udruge ovi tuku navijaće a nasi ne smiju migrante,koja pravila

  • 13.10.2021.

    Orban 😎💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare