To je to što me zanima!

Žestoki sudar u kvalifikacijama za VN Australije: Pa je li on normalan? Uništio mi je bolid!

Organizatori su prekinuli kvalifikacije dok nisu raščistili stazu nakon sudara Strolla i Latifija, a u nastavku je najbrži bio Ferrarijev Charles Leclerc
Vidi originalni članak

Nakon fantastičnih utrka u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, karavana Formule 1 preselila se u Australiju. A već u kvalifikacijama došlo je do kaosa. Samo nekoliko minuta prije kraja prvog dijela organizatori su prekinuli kvalifikacije za VN Australije nakon žestokog sudara Lancea Strolla (Aston Martin) i Nicholasa Latifija (Williams)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Latifi je usporio na jednom zavoju i pustio Strolla da ga prođe jer je imao plavu zastavu. No, iz neobjašnjivih razloga je u tome trenutku naglo ubrzao. Stroll je skrenuo i sudario se u njega.

Sudar pogledajte OVDJE

Izgledalo je strašno, ali srećom, obojica su prošli bez ozljeda. No, iste sreće nisu bili njihovi bolidi. Zbog velike štete morali su odustati od kvalifikacija. 

Naravno, svatko je krivio drugoga za nesreću.

- Koji što on radi, čovječe? Udario me! - vikao je Stroll svojem timu na radiju, a sličnu reakciju imao je i Latifi. 

- Ne razumijem što radi, ne gleda retrovizore. Je*eni bolid je uništen.

Organizatori su prekinuli kvalifikacije dok nisu raščistili stazu, a u nastavku je pole position izborio sjajni Charles Leclerc! Vjerovali ili ne, to je prvi Ferrarijev pole position u Australiji nakon Kimija Raikkonena i 2007. godine. 

S drugog i trećeg mjesta u Albert Parku krenut će vozači Red Bulla Max Verstappen i Sergio Perez. Lewis Hamilton opet nije briljirao, ali je zauzeo više nego prihvatljivo peto mjesto. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • kvarner👍 10.04.2022.

    A ni slova o kvalama?!!!

  • Nap* 09.04.2022.

    Sta je ovaj latifi htio pretjeci izmedu zida i bolida i onda puff ovo je bio opasan potez.willams nikada na zelenu granu

  • kvarner👍 09.04.2022.

    Najbitnije je da je kralj na P1!!! Forza Ferrari,

Komentiraj...
Vidi sve komentare