To je to što me zanima!

Zlatan kritizirao Premiership: Uzbudljiva liga, ali precijenjena

Zlatan Ibrahimović proveo je godinu i pol u Premierligi, u dresu 'crvenih vragova'. Nogometni 'Mr. Worldwide' nije bio impresioniran onime što je vidio na engleskim terenima
Vidi originalni članak

Kvaliteta nogometa u Engleskoj bila je točno onakva kakvu sam očekivao - precijenjena, rekao je bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović za Mirror.

Ekscentrični Ibra je u Manchester United stigao iz francuskog PSG-a na ljeto 2016. godine. U dresu Uniteda proveo je godinu i pol, a u 53 utakmice zabio je 29 golova i podijelio 10 asistencija.

- Liga je bila veoma uzbudljiva, intenzivna i brza. Bilo je dobro, ali kvaliteta je malo precijenjena. Tu mislim na tehnički aspekt lige koji pati zbog velike brzine i intenziteta. Ne žalim ni za čime u Premier ligi, mislim da se dogodilo sve što se trebalo dogoditi.

U tim je trenucima Ibra imao 35 godina, a ističe da bi sve izgledalo drukčije da je u Premierligu došao deset godina ranije.

- Samo možete zamisliti kako bi to izgledalo da sam došao deset godina ranije. Bila bi to drukčija priča - žalim engleske navijače što nisu vidjeli 'pravu životinju'. Imao sam priliku doći u City 2011. kad sam odlazio iz Barcelone, ali odlučio sam se vratiti u Italiju jer sam tražio sreću. U gradu Milanu već sam bio sretan, pa sam se odlučio vratiti na drugu stranu San sira - zaključio je Zlatan.

Ibrahimović je nakon Uniteda otišao u LA Galaxy, gdje je u 28 utakmica zabio 23 gola i podijelio sedam asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Obi-Wan Kenobi 20.03.2019.

    Ajde onda poštovani kolege komentatori. Koja je to po vam najjača liga na svijetu. Možda La Liga u kojoj je Barca osvojila 7 naslova u 10 godina, ostalo su uzeli Real i jedan naslov Atletico, drugi klubovi nisu ni prismrdili vrhu. Serie A u kojoj Juventus slavi naslov već u drugom mjesecu, isto kao i PSG u Ligue 1. Možda Bundesliga u kojoj Bayern dominira uz malo onoga što su bljesnuli Dortmund i Leipzig. I ove godine Bayern uzima Bundesligu sa malo više muke. Premierliga je najbolja liga na svijetu, svaki vikend po jedan derbi, 4 kluba od 8 ostali u LP, borba za Europu često ide u zadnje kolo, kao i za relagaciju, a raspored da ne spominjemo, dok Francuzi, Nijemci, Španjolci odmaraju u Premierligi se odigra tri kola preko blagdana, plus imaju dva kup natjecanja uz LP i EL. Uz dužno poštovanje ligama "petice" nitko se ne može mjeriti s Premierligom.

  • ivek_988 20.03.2019.

    Bog!

  • Prikaze 2010 19.03.2019.

    Kakav panj. To što njemu ne odgovara stil igre u Premier ligi ne znači da je precijenjena. Zabio je par važnih golova al većinu utakmica je šetao i čekao loptu jer nije mogao pratiti tempo. Jbg,nema ti tu Bordeauxa,Montpelliera i takvih

Komentiraj...
Vidi sve komentare