To je to što me zanima!

Zlatna lopta: Messi, Ronaldo ili pak iz sjene osvaja Ribery?

Fifa će danas napokon objaviti je li pobjednik Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, ili pak Franck Ribery. Spomenuti trojac ostao je u najužem izboru prestižne nagrade...
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko mjeseci medijskog prepucavanja oko toga tko je zapravo najviše zaslužio ultimativnu individualnu nagradu koju jedan nogometaš može osvojiti, Fifa će danas od 18.30 sati u Zürichu napokon objaviti je li to Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, ili pak Franck Ribery. Spomenuti trojac ostao je u najužem izboru krovne svjetske nogometne organizacije koja će u Zürichu danas objaviti slavodobitnika. 

Za mnoge, nakon duge dominacije, favorit za Zlatnu loptu nije Leo Messi, koji je osvojio zadnja četiri naslova (2009., 2010., 2011. i 2012.). Iako je zabio 47 prvoligaških golova, godinu su mu obilježile ozljede, koje su ga udaljile od najvećeg konkurenta za osvajanje Zlatne lopte. 

Tu ulogu favorita preuzeo je njegov najveći konkurent Cristiano Ronaldo, koji je zadnja dva puta završio iza Messija, na drugom mjestu. Portugalac ima godinu iz snova, koju će htjeti zaključiti ovim priznanjem, kojeg je osvojio 2008. kao igrač Manchester Uniteda. Od 2007. triput je bio drugi, a jedino 2010. godine nije bio finalist.

Franck Ribery je pak imao najtrofejniju godinu osvojivši s Bayernom sve što se u klupskom nogometu moglo osvojiti i po toj činjenici, koja svakako nije zanemariva, francuski bi reprezentativac vrlo lako mogao biti pobjednik. Međutim, teško je zapravo vjerovati u takav ishod, a pitanje je kako bi 'emocionalni' Ronaldo prihvatio da i ovoga puta nije pobijedio, i da je Zlatnu loptu uzeo 'tamo neki' Franck Ribery. 

Idi na 24sata

Komentari 139

  • SWEET CHILD 13.01.2014.

    Po meni Ronaldo, totalno zasluženo!

  • provokacija_1 13.01.2014.

    hvala vam svima..ugodno ste me zabavili ovim vašim prepiranjima tko će osvojit ZL :)

  • 13.01.2014.

    ruku na srce Ronaldo je zaslužio zlatnu loptu iako ga baš ne volim...

Komentiraj...
Vidi sve komentare