To je to što me zanima!

Zlato za oproštaj: Nakon Igara Phelps se više neće natjecati

Phelps je na Olimpijskim igrama osvojio 17 zlata, dva srebra i dvije bronce. Ukupno ima 21 medalju s Igara i postao je najbolji Olimpijac u povijesti natjecanja
Vidi originalni članak

Mama Debbie zaplakala je na tribinama. Michael Phelps otplivao je posljednju pojedinačnu utrku u svojoj karijeri. Na 100 metara delfin osvojio je zlatnu medalju.

- Posljednju pobjedu pamtit ću cijeli život. Nije bilo drame kao u Pekingu - rekao je Phelps koji je nakon 50 metara bio tek sedmi, ali je u drugom dijelu utrke deklasirao konkurenciju.

Nije bilo drame kao u Pekingu, ovo je bila puno lakša utrka, u Pekingu je slavio za stotinku

Amerikanac je u petak navečer osvojio 21. olimpijsku medalju, ukupno 17. zlato. Bila mu je to peta medalja na londonskim Igrama. Malo je nedostajalo da uopće i ne dođe. Nekoliko mjeseci poslije završetka Igara u Pekingu 2008. godine uhvatili su ga kako puši marihuanu. Britanski tabloidi objavili su tu fotografiju i Phelpsu je prijetila četverogodišnja suspenzija.

Ipak, ispričao se i uspio izbjeći suspenziju Međunarodnog olimpijskog odbora. Došao je u London i postao najveći olimpijac svih vremena. Od danas će biti bivši plivač, sinoć je otplivao posljednju utrku u štafeti. Sad ga čeka trošenje novca. Godišnje je od sponzora zarađivao 40-ak milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kristijan12 04.08.2012.

    pa zašto odlazi u mirovinu ima tek 27 godina mogao bi ići na još barem 2 olimpijske igre možda čak i 3 PRERANI ODLAZAK MAESTRA kao i Primorca iako su njemu to bile 7 Igre

  • ml 04.08.2012.

    Hvala najvećem sportašu ikada,bila te privilegija gledati.I inače,nije još gotov,večeras pliva štafetu.

  • ikanonimus 04.08.2012.

    najjači nema motiva nešto poput janice samo što se janica oprostila s 25 a on s 28

Komentiraj...
Vidi sve komentare