To je to što me zanima!

Zreli Andy Murray poslao Federera na let iz Šangaja

Ovo je gotovo kao da sam osvojio Masters, rekao je presretni Andy Murray, nakon što je uz 4-6, 7-6(3), 7-5 otpratio Rogera Federera iz Šangaja
Vidi originalni članak

Andy Murray potvrdio je nastup u polufinalu Masters Cupa u Šangaju pobjedom nad Rogerom Federerom, kojem je to baš zato bio oproštajni meč od turnira. U jednom od najljepših mečeva ove sezone, 21-godišnji Škot pokazao je dosad najzreliju igru u karijeri, no svejedno mu nije bilo lako protiv donedavnoga kralja Toura. Nakon osvojenog prvog seta činilo se da će Federer bez većih poteškoća uspjeti nadigrati rasterećenog protivnika, no momak iz malog škotskoga grada Dumblanea nije olako shvatio meč. Iako je već osigurao nastup u završnici turnira, u drugom setu napravio je sve kako bi otežao Federeru, što mu je nakon "tie-breaka" i uspjelo. A epski treći set dugo će se prepričavati. Federer je tada, kod rezultata 2-3, vratio "break" zaostatka, potom je odmah napravio "break" za vodstvo 4-3, no tijelo je usporedno tome počelo posustajati. Dvaput u trećem setu tražio je lječničku pomoć, a nemilosrdni Murray na to se nije obazirao, već je iskoristio priliku i vrlo se brzo vratio u meč. Odmah je nadoknadio "break", pa uskoro poveo 5-4. Na Federerov servis došao je potom do 15/40, a Švicarac je tada spasio ukupno sedam meč-lopti. Zadnjim snagama uspio je produljiti meč, no pri vodstvu Murraya 6-5 i 15/40 više nije išlo. Murray je triler u Šangaju zaključio iz devetog pokušaja. Sljedeći protivnik bit će mu Nikolaj Davidenko, a drugi polufinalni susret igrat će Gilles Simon i Novak Đoković. Sva trojica strepe od sazrelog i vrlo nadahnutog Murraya.

MURRAY: OVO JE KAO DA SAM OSVOJIO MASTERS
Nisam se predavao niti u jednom trenutku i šteta je što danas nisam uspio. No, iskreno govoreći, sretan sam što sutra neću igrati novi meč, rekao je Federer prije povratka u Švicarsku. Ovog tjedna imao je problema sa želucem, a tijekom trećeg seta maseri su mu smirivali bol u donjem dijelu leđa. Nije pomoglo, Federer se neće pridružiti Ivanu Lendlu i Peteu Samprasu s petim osvojenim Mastersom.
- Umalo sam napravio čudo. Ni sam ne vjerujem koliko sam blizu bio. Na kraju nemam za čime žaliti - dodao je i zaključio kako je ovo bila uspješna sezona.
- Bila je to dobra godina, teška od početka do kraja. Sad imam priliku ponovno početi i dobro se pripremiti za novu sezonu.
A Andy Murray u tim je trenucima bio najsretniji čovjek u Kini.
- Pobjeda nad Federerom je gotovo kao osvajanje Mastersa. On je najbolji tenisač svih vremena - mišljenja je Murray, koji je u ovogodišnjih šest mečeva sa Švicarcem svašta naučio.
- Kad igrate protiv njega, uvijek morate očekivati neke sjajne poteze i odluke, osobito kad gubi. I danas je imao nekoliko aseva i forhenda koje nisam mogao zaustaviti - dodao je Murray i otišao se pripemiti za polufinalni meč s Davidenkom.

MURRAY OD ŠEST DOBIO ČETIRI, NO NIJEDNO FINALE
Murray i Federer ove su se sezone susreli šest puta, a Škot je slavio još u prvom kolu Dubaija i Cinncinnatija te u polufinalu Madrida. Federer je pobjeđivao u finalima US Opena i Bangkoka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dusansk 14.11.2008.

    nole, sad pametno... imaš sve spremljeno za tvoj trijumf...uzmi taj pehar...ako ovo ne uzmeš onda nisi ni za top 10...

  • z501 14.11.2008.

    oša federer u kurac

Komentiraj...
Vidi sve komentare