To je to što me zanima!

Zrnčić-Dim trening spusta završio na trećem mjestu

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim završio je kao treći na prvom treningu spusta na SP-u u alpskom skijanju u francuskom Val D'Isereu
Vidi originalni članak

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim inspirativno je odradio prvi trening spusta na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, što se održava u francuskom Val d'Isereu. Naime, Zrnčić-Dim je na kraju treninga bio na sjajnom trećem mjestu, odmah iza dva velikana ove discipline, iza dva Austrijanca. Najbrži je bio Christoph Gruber, dok je drugo mjesto zauzeo Michael Walchhofer, ponajbolji spustaš posljednjih pet-šest godina.
Hrvatski skijaš je bez pogreške i strelovito brzo riješio tešku i dugu spust stazu, te najavio velike mogućnosti, kako za utrku spusta, tako i za kombinaciju gdje nije iluzorno očekivati niti dvoboj za jednu od tri medalje.
Dakako, nerijetko treninge spusta mnogi najbolji isključivo odrade, ali je isto tako jasno da je teško taktizirati na takvim utrkama, pa nije zgorega reći da je zlatni iz super-veleslaloma Didier Cuche bio sedmi, Bode Miller petnaesti.
Ivica Kostelić je zaostao za najbržima više od sedam sekundi. Očekivalo se da Kostelić neće niti nastupiti na treningu najteže discipline jer je posljednjih dana imao velikih problema s leđima, te su čak bili upitni nastupi na službenim utrkama Svjetskog prvenstva.

SP, prvi trening spusta:

1. Christoph Gruber (Aut) 2:10.82
2. Michael Walchhofer (Aut) +0.47
3. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +0.70
...
35. Ivica Kostelić (Hrv) +7.29

Idi na 24sata

Komentari 2

  • prudje 05.02.2009.

    Bravo Natko, samo bez straha, svejedno pamet u glavu! Nek se Ivica ne uvrijedi, ali ti si već sad bolji od njega u supergiju i spustu, samo pametno da ti se ne desi neko zlo! Sretno i pozdrav cijeloj skijaškoj repki!

  • motorna pila 05.02.2009.

    Natko se ne zaebaje! Još bu on i medalju pobral!

Komentiraj...
Vidi sve komentare