To je to što me zanima!

Zvonimir Soldo: Učio sam od Trapattonija i Blaževića

Volim momčadi koje igraju i nikad se ne predaju, kaže nasljednik Branka Ivankovića, bivši član legendarnih "kockastih" Zvonimir Soldo
Vidi originalni članak

Novi Dinamov trener Zvonimir Soldo rođen je u Zagrebu, a momčad je preuzeo na pripremama u Međugorju. Samo pet kilometara dalje je Služanj, rodno mjesto njegova oca, a majka je iz Čitluka. I dosad je svake godine ovamo dolazio barem dva-tri puta, a od prvog dana ovdje ga posjećuju rođaci. Soldo se osjeća ugodno, smiješak je često na njegovu licu. Ne boji se izazova iako mu je ovo prvi pravi trenerski posao.
24SATA: Osjećate li možda strah?
- Nervozan sam, ali pozitivno. Kao i onda dok sam kao igrač izlazio na teren. Ne bojim se odgovornosti.
24SATA: Kako ste se osjećali kad su Vas predstavili u Dinamovoj svlačionici?
- Posljednjih sam godina kao kapetan držao govore pa imam iskustva u tome, pogotovo u kriznim situacijama. Predstavio sam sebe i pomoćnike te rekao igračima da očekujem profesionalan odnos.
24SATA: Tko Vam je trenerski uzor?
- Od svakog možeš nešto preuzeti. Pitanje je samo što od koga. Trenirali su me Ćiro, Magath, Trapattoni, Löw. Od svakog možeš nešto naučiti.
24SATA: “Vatrenih” je sve više u trenerskom poslu.
- To je generacija koja je mnogo igrala vani i svi smo nešto naučili. Dobro je za hrvatski nogomet što smo ovdje i što možemo prenijeti svoje znanje.
24SATA: Koja je Vaša filozofija igre?
- Slažeš po onom što imaš. Nisam se još odlučio za sustav igre. U juniorima sam igrao klasični 4-4-2. Ne znam hoćemo li igrati s dva zadnja vezna, ali 4-2-3-1 možemo modificirati. Želim samo što više igrača u završnici. Volim da moje momčadi igraju i nikad se ne predaju.
24SATA: Koliko Dinamo može u Europi?
- Gledao sam ga ove sezone i bili smo blizu Lige prvaka. Mislim da smo blizu.
24SATA: Jeste li se čuli s Brankom Ivankovićem?
- Jesam. Bio je korektan razgovor. Ali nije mi ništa savjetovao, nismo uopće ni razgovarali u tom smjeru.
24SATA: Hoće li Dinamo i dalje kupovati sumnjive Brazilce ili će se okrenuti domaćim mladim igračima?
- Na početku uopće nisam bio zadovoljan njihovim odnosom. Nekad na treningu nisu znali rezultat, a kad tako pristupaš treningu, da ga samo odradiš, nije dobro. No vjerujem da će za godinu ili možda dvije biti igrača za prvu momčad.
24SATA: Jeste li s  Mamićima razgovarali o ugovoru?
- Još ne, to mi nije primarno. Imam za kruh i mlijeko.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare