To je to što me zanima!

Zvučno ime u Dinamu: Mamić je u pregovorima s Cuperom!

Izvršni predsjednik Dinama ušao je u pregovore s Argentincem Hectorom Cuperom koji se proslavio odvevši Valenciju u dva uzastopna finala Lige prvaka, pišu Sportske
Vidi originalni članak

Zdravko Mamić ušao je u pregovore s Hectorom Raulom Cuperom! Poput bombe je odjeknula vijest po kojoj bi se argentinski stručnjak mogao utaboriti u Maksimiru.

Sportske novosti pišu da su izvršni predsjednik Dinama i Cuper uspostavili kontakt, no iz Dinama još nema nikakve potvrde.

Iako Mamić i dalje inzistira da u Hrvatskoj ligi postoji kvalitetan domaći trener za Dinamo, čini se kako će ponovo morati posegnuti za zvučnim, ali i skupim rješenjem. Glavna stavka koja bi Maminja mogla odvratiti od kupovine jest plaća koja ne bi iznosila manje od 900.000 eura koliko je zarađivao Vaha.

No Mamić trenutno nema izbora te traži nekog tko bi mogao uvesti disciplinu u Dinamove redove.

Najveći uspjeh dva uzastopna finala Lige prvaka s Valencijom

Cuper je napravio čudo s Valencijom odvevši ju dvije sezone zaredom u finale Lige prvaka. No u oba navrata ostao je 'kratkih rukava'. U sezoni 1999./00. u španjolskom finalu slavio je Real Madrid, a godinu kasnije izgubili su od Bayerna nakon izvođenja penala. U sezoni 2002./03. odveo je milanski Inter do drugog mjesta u Serie A te do polufinala Lige prvaka u kojem je izgubio od gradskog rivala Milana.

Iščeznuo s trenerske scene

Nakon velikih rezultata, ali sa stajališta uspješnosti gubitničkih ishoda, Cuper je neuspješno preuzimao klubove koje osim Mallorce nije vodio više od sezone. Redao je neuspješno Betis, Parmu, Aris te reprezentaciju Gruzije, a krajem lipnja ove godine preuzeo Racing Santander.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • dmsb 17.12.2011.

    bit ce isto kao i s vahom! nece dopustit da mu se mamic mjesa u posao na sto ce ovaj poludit, opsovat mu nesto, a cuper ce spakovat kofere i otici u neke normalnije krajeve!!! mamicu cigane, nikad ti necu oprostit sto si otjerao vahu, takvog trenera dinamo vise nikad nece imati!!! manchester united izgubi od citya 6-1, ispadne iz lige prvaka od basela, ali njihovom predsjedniku nije palo na pamet da smjeni fergusona!!!

  • Stric 17.12.2011.

    ajd nemojte ljudi bit naivni...koji ozbiljni trener bi dozvolio da mu se netko miješa u posao...to je sve jedna velika patka...

  • jocker-3 17.12.2011.

    bilo bi najbolje da Mamić ode a da se onda vrati Vaha....

Komentiraj...
Vidi sve komentare