To je to što me zanima!

Sutra ispred Arena Centra uređujemo urbane povrtnjake

Dođite kod Arena Centra i na radionici o vrtlarenju naučite zasaditi sadnice uz pomoć autorice HRT-ove emisije „Vrtlarica“, Kornelije Benykovski Šoštarić
Vidi originalni članak

U gusto izgrađenim naseljima gdje ljudi nemaju privatne okućnice postoji velik interes za uzgojem vlastite hrane te upravo zato 24sata i Arena Centar zaljubljenicima u vrtlarstvo omogućuju da usred zagrebačke vreve dobiju svoju zelenu površinu koju će obrađivati i o kojoj će se brinuti.

Priliku za uređivanje urbanog povrtnjaka ugrabite sutra kada ćemo, skupa s vama, uređivati zelenu površinu ispred Arena Centra. Također organiziramo edukativnu radionicu o vrtlarenju od 11 sati.  Vodit će ju autorica HRT-ove emisije „Vrtlarica“, Kornelija Benykovski Šoštarić, koja će vam pomoći zasaditi vaše sadnice. Od 13 sati poslušajte predavanje o zdravoj prehrani na kojoj ćete moći uživati u degustacijama. Osim nagrađivanja  pobjednika nagradnog natječaja vrtnom oazom, 24sata i Arena Centar donirat će vrtne gredice i Udruzi 3L koja brine o djeci s posebnim zdravstvenim potrebama.

Humanitarna prodaja uskrsnih artikala s proljetnim sadnicama

Čitav projekt Urbanih vrtova obilježit će i humanitarna akcija neproftine zadruge Martinov plašt koja skrbi o ranjivim kategorijama društva i kojoj je cilj podići kvalitetu njihovog svakodnevnog života. Članovi zadruge će sutra unutar Arena Centra postaviti mobilni povrtnjak posebno prilagođen za osobe s invaliditetom, a koji je ujedno namijenjen i svim građanima za korištenje na vlastitim balkonima. U sklopu humanitarne akcije organizirat će se prodaja uskrsnih artikala s proljetnim sadnicama. Prikupljena sredstva namijenjena su izradi mobilnog povrtnjaka za obitelj Marušić koja ima dijete s posebnim zdravstvenim potrebama. Humanitarna akcija, u organizaciji sa zadrugom Martinov plašt, traje od 12. do 19. travnja. Građani su pozvani svojim prisustvom pridonijeti humanitarnoj akciji, sudjelovati u kupnji proizvoda te svojim donacijama pomoći izradi mobilnog povrtnjaka za obitelj Marušić.

Urbani vrtovi - svjetski trend

Zajednički vrtovi postoje u mnogim svjetskim gradovima, njihovo osnivanje je vrlo jednostavno, a donosi višestruku društvenu korist. Urbani vrtovi, osim doprinosa održivu razvoju zelenim sustavima gradova, imaju čitav niz prednosti primjerice kontakt s prirodom, druženje, terapeutsku dimenziju pa i demonstraciju socijalne osjetljivosti jer uzgojeni plodovi uvelike mogu pomoći kućnim proračunima.

Zelena oaza čeka vas kod Arena Centra!

Idi na 24sata